Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Izhevski, Isu [ electro ] Budapest, A38 Hajó, november 1. 00:00
Ha még áll a Hajó az előző esti skullstep gonoszkodás után, akkor egy hűvös, orosz másvilágba vitorlázhatunk át. Izhevski, azon az életrajzi adaton túl, hogy a családnevet igencsak jól forgató Pushkarev tesója, maga is kiváló navigátornak ígérkezik.
Michael Bublé [ jazz / pop / swing ] Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, november 2. 19:00
Michael Bublé már jó tíz éve az életünk része. Anno az X-aktákban is felbukkanó olasz-kanadai jazz-pop trubadúr Budapestre is elhozza szem- és fülkápráztató műsorát, hogy a szomorkás őszi hangulatot hamisítatlan tavaszi romantikával üsse felül.
Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XVI.: Zakir Hussain - Masters of Percussion Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, november 2. 20:00
A legendás Zakir Hussain, napjaink leghíresebb tablavirtuóza látogat Budapestre The Masters of Percussion elnevezésű formációja élén. Zakir Hussaint édesapja és mestere Ustad Alla Rakha avatta be a tablajáték világába.
Xiu Xiu [ experimental / pop ] Budapest, Gozsdu Manó Klub, november 5. 19:00
A Xiu Xiu (ejtsd: „susu”) visszatérő vendég Magyarországon. Az experimentális popformációnak – mely voltaképpen Jamie Stewart egyszemélyes projectje – viszont továbbra sem kell attól tartania, hogy a zenetévék sikerlistáinak élén találja magát.
Kadavar, The Picturebooks [ rock ] Budapest, A38 Hajó, november 5. 20:30
A 60-as, 70-es évek rockzenei reneszánsza megállíthatatlannak tűnik. A Ghosthoz vagy a Year Of The Goathoz hasonlóan a Kadavar is azt az érzetet kelti, mintha ezelőtt jó negyvenöt évvel alakult volna, valójában azonban 2010 óta léteznek.
Örmény etno rock és pszichedelikus poszt-folk Budapest, Fonó Budai Zeneház, november 8. 19:00
Az örmény etno rock és a pszichedelikus poszt-folk misztikusan hangozhat, és valóban, rendhagyónak ígérkezik ez az este. Két egyéni hangú énekesnő, két külföldön is sikeres, itthoni formáció, más és más gyökerek, amelyek körberajzolják élő zenei világunkat.
Modern Art Orchestra & Roby Lakatos & Bireli Lagrene [ classical / fusion / jazz ] Budapest, Mariott Hotel, november 1., 2., 15h, 18:30
A Modern Art Orchestra már rengeteg világsztárral lépett közösen színpadra, és most sem lesz ez másként: november 1-jén és 2-án két cigány származású zenész, a hegedűvirtuóz Roby Lakatos és a gitárművész Bireli Lagrene közreműködésével adnak koncertet.
2014. november 1., szombat

Mindenszentek, Marianna
Létezik Magyarországon egészséges nemzeti öntudat
Csík János
(Origo)
Mi egy végtelenül gazdag nép vagyunk, csak kevesen tudjuk ezt kulturálisan valóban megélni. Interjú.
10
Nyilatkozat a tervezett távközlési adó kapcsán
Magyar startupok
(Facebook ? Bridge Budapest)
A szélessávú internetnek köszönhetően közel másfél ezer embernek adunk munkát, valamint visszük Magyarország jóhírét a világban.
15
14
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.