Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Rage [ metal ] Budapest, A38 Hajó, október 1. 20:00
A „germán metál” szóösszetételről egyesek hajlamosak hosszú hajú, partvisbajszos májgyilkosok időcsapdában sínylődő gyülekezetére asszociálni. Nos, a Rage-től – mint az egyik legalapvetőbb német metálzenekartól mi sem áll távolabb, mint a hasonló sztereotípiák.
Discharge (UK), Kretens [ hardcore / punk ] Budapest, Club 202, október 3. 19:00
Újra olyan koncert a láthatáron, melyen a Fekete Lyuk-nemzedék megfeledkezhet tisztes polgári mivoltáról, és előhozhatja magából nyolcvanas évekbeli önmagát. A Discharge ugyanis végre Budapestre látogat...
Koncertek világhírű zenészekkel a Fonóban: Samsara Quartet, Jyotsna Srikanth (IND) [ folk / jazz / world music ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, október 3., 20:00, 21:30
A Samsara Quartet és az Angliában élő indiai hegedűművész, Jyotsna Srikanth a Fonóban ad koncertet a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében október 3-án, szerdán este nyolctól, illetve fél tíztől.
Nick Curly (D), Lee Curtiss (USA) [ house ] Budapest, PRLMNT, október 3. 22:00
A tavasszal éppen hogy beüzemelt, majd nyáron inaktív klub végre újra szélesre tárja kapuit. Az október eleji nyitóhétvégén egyből világsztárokkal támad: Nick Curly felkapott TRU5T partija, megfejelve a detroiti Lee Curtisszel lesz az üdvözlő koktél!
A Trafó és az UH Fest közös koncertje: KTL (USA/AT), ELI Keszler (USA), Janek Schaefer (UK), Tigrics (HU), Philip Jeck (UK) [ electronica ] Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, október 4. 18:00
Október 4-én a Eli Keszler, Philip Jeck, Tigrics, Janek Schaefer és a KTL lép fel a Trafóban és feszíti szét a zene hagyományos kereteit! Hanginstallációval és zongorahúrokon való dobjátékkal indul az est, lemezjátszókkal és bakelitekkel folytatódik, aztán a moduláris szintetizátoroké lesz a terep.
Gépnarancs „Tpи” [ Dark cabaret / coldwave / avantgarde / dark punk, /minimal / jazz-core ] Budapest, Kis Á, október 4. 20:00
Hazai gót körökben ismerősen cseng a Memento Mori Egyesület neve, akik alternatív rendezvények sorát hozták eddig tető alá. Az Anthony Burgess kultregénye köré épülő parti is már a harmadik felvonásához érkezett. Málcsikok és gyévocskák, irány a Kis Á!
Laurie Anderson (USA) [ experimental ] Budapest, Művészetek Palotája, október 6. 19:30
Az évek valakinek a javára válnak. Legalábbis úgy tűnik, hogy kiégés vagy alkotói válság nem igazán fenyegeti a New York-i művésznőt. Lou Reed özvegye ugyanis kortalan, és korunk sebességmegszállottságát egy ideje már lassítással szeretné ellensúlyozni.
Wacken Roadshow [ metal ] Budapest, Dürer Kert, október 6. 20:00
A világ egyik legnagyobb metálfesztiválja Budapestre is elér, még ha nem is abban a formában, mint ahogy a nyáron Németországban zajlott. A rendezvény szervezői ugyanis roadshow-t indítanak, mely számos európai nagyvárost, így Budapestet is érinti.
Trace Bundy (USA) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, október 6. 20:00
Márpedig egy szál akusztikus gitár képes helyettesíteni egy komplett zenekart, főleg ha Trace Bundy kezébe kerül. A zenész méltán kapta rajongóitól az Akusztikus Nindzsa becenevet, tudniillik, a világon kevés kollégája képes olyan bravúros mutatványokra, mint ő.
Koncertek világhírű zenészekkel a Fonóban: Eastwing, Emilia Amper és zenekara (S) [ folk / jazz / world music ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, október 18., 20:00, 21:30
Az Eastwing zenekar új lemezét, a Betyárvilágot mutatja be a Fonóban október 18-án, 20 órától. Az est folytatásaként, 21:30-tól pedig a svéd Emilia Amper és zenekara szórakoztatja majd a nagyérdeműt a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjainak részeként.
2014. október 1., szerda

Malvin
Nem kell még leírni ezt az évjáratot
Frittmann János
(Mandiner)
Az idei szüret az egyik legnehezebb az utóbbi években Frittmann János szerint, aki a Mandinernek küldött szüreti beszámolójában leírta: biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben 2014-ben is.
1
A startup egy divatszó
Pálinkás József
(Index)
Ha valaki ma azt gondolja, hogy pénzt fog kapni, akkor azt mondja a cégére, hogy startup. Ugyanilyen szó a tudományos világban a nanotechnológia, amiről sokan azt hiszik, hogy csak jó lehet. Interjú.
6
2
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.