Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Jazzaj Special: Eke, Dorota [ jazz ] Budapest, A38 Hajó, szeptember 24. 20:00
A háttérzeneként funkcionáló, talpas poharas jazzből már egészségtelen mértékű túlkínálat van. Szerencsére akad a műfajnak egy-két vadhajtása is, mely bár kevésbé befogadható, jóval izgalmasabb, mint a kommersz sztenderek újrahasznosítása.
Karizma Night: Szezonzáró, bajnokságnyitó buli a Karizma Klubban szeptember 25.
A margitszigeti Palatinus Strand területén működő Karizma Klubban szeptember végén a karizma játéké a főszerep: megrendezik a sportág első európai bajnokságát, melynek kísérőrendezvényeként szeptember 25-én koncert, látványos bemutató és party is lesz.
Richie Kotzen [ rock ] Budapest, A38 Hajó, szeptember 25. 20:00
Richie Kotzen notórius szenvedélybeteg, még ha nem is tartozik Zacher doktor hatáskörébe. Az ő esetében ugyanis színszita munkaalkoholizmusról van szó: 14 szólólemeze mellett számtalan videoanyaga látott napvilágot és megannyi zenei projekt részese volt.
Dillinja [ electro ] Budapest, A38 Hajó, szeptember 26. 20:00
A 15. éves Bladenunnaz parádés ünneplése egész éven át tart, és ennek mindenki örül széles e hazában, aki a dobbasszust tartja szíve csücskének. A szeptember végi Hajós őrület a 40. életévét taposó jungle-szuperhőst, Dillinját látja vendégül.
In Flames, Wowenwar, While She Sleeps [ death metal ] Budapest, Barba Negra Music Club, szeptember 28. 19:00
Göteborg Svédország második legnagyobb városa, itt található az ország legfontosabb kikötője, vasúti és megannyi ipari központja, valamint a világ egyik legjelentősebb botanikus kertje. Valamint közvetve innen származik a mai metalcore zenekarok majd’ összes gitártémája.
Ministry of Wolves [ rock ] Budapest, A38 Hajó, szeptember 28. 19:30
Ha csak a „Farkasminisztérium” tagjainak előéletét tekintjük, már egy mesevilágba csöppenünk. A Nick Cave & The Bad Seeds, az Einstürzende Neubauten és a Firewater egykori állományából átszervezett szinergia most poszt-punk Grimm-átiratokkal támad!
A Trafó és az UH Fest bemutatja: Charlemagne Palestine (USA) Budapest, Vakok Állami Intézete, szeptember 28. 20:00
Az UH Feszt nyitó eseménye Charlemagne Palestine amerikai minimalista zeneszerző, előadóművész, performer és képzőművész exkluzív estje - Magyarországon először. Különleges művész, különleges, helyszínen.
DMX [ hiphop ] Budapest, Petőfi Rendezvényközpont, szeptember 28. 20:30
Világraszóló turnéja, a Return of the X során végre eljut hozzánk is Dark Man X. Az eseménydús múltú színész-rapper első ízben látogat Budapestre. Az ötszörös Billboard-rekord csúcstartója nem mellesleg: legalább 12 gyermek bizonyított édesapja.
Rage [ metal ] Budapest, A38 Hajó, október 1. 20:00
A „germán metál” szóösszetételről egyesek hajlamosak hosszú hajú, partvisbajszos májgyilkosok időcsapdában sínylődő gyülekezetére asszociálni. Nos, a Rage-től – mint az egyik legalapvetőbb német metálzenekartól mi sem áll távolabb, mint a hasonló sztereotípiák.
2014. szeptember 22., hétfő

Móric
Ismét beköszöntött a reformkor a Balatonnál?
Varga Iván
(Mi és a Balaton)
Ma éjszaka olyasmiről álmodtam, ami valahonnan oly ismerős volt: a Balatonról és a reformkorról álmodoztam. Volt benne mente, ló, hajó és vitorlás, a tó Balatonfüreddel és Keszthellyel, meg sok kúria, szőlő, bor és bál.
5
Tegnap ittam ? Haraszthy Pincészet Sir Irsai 2013
Unger Tamás
(Borrajongó)
Nettó örömforrás, úgy tűnik, hogy van az az öltöny, ami még az irsain is jól áll.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.