Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Elvis Costello [ rock ] Budapest, Művészetek Palotája, október 24. 19:30
Ő az, aki zakóban és SZTK-keretes szemüvegben végighipszterkedett négy évtizedet. Azon túl, hogy Diana Krall ikreinek apja, mindenhol ott volt: a Beatles, Elvis Presley(!) zenészei vagy a Roots környékén, és közben szállította jobbnál jobb zenéit.
Helmet [ alternative / metal ] Budapest, Dürer Kert, október 25. 19:00
A Therapy?, a Prong, a Fight vagy a Clawfinger CD-i (sőt, inkább kazettái) mellett a Helmet kiadványai sem hiányozhattak azon egyedek gyűjteményéből, akik a 90-es évek súlyosabb gitárzenéin szocializálódtak. Kiváltképp igaz ez a Meantime és a Betty c. albumokra.
Solaris [ progressive / rock ] Budapest, Művészetek Palotája, október 26. 19:00
Irány a Mars, beszállás a MüPánál! 30 év után megint retro-future transzport készül a Vörös Bolygóra, melynek a Solaris együttes lemezt szentelt, éppen 3 évtizede. A Marsbéli krónikákkal sikerült beírni hazákat a csillagközi prog-rock nagykönyvébe.
Accept [ metal ] Budapest, Petőfi Rendezvényközpont, október 26. 19:00
Sokan keresztet vetettek az Acceptre, mikor az alapító frontember, Udo Dirkschneider a 2000-es évek végén otthagyta a zenekart, noha a 80-asok végén is volt már erre precedens. A heavy metal legenda többi tagja azonban hajthatatlannak bizonyult a folytatást illetően.
Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XVI.: Zakir Hussain - Masters of Percussion Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, november 2. 20:00
A legendás Zakir Hussain, napjaink leghíresebb tablavirtuóza látogat Budapestre The Masters of Percussion elnevezésű formációja élén. Zakir Hussaint édesapja és mestere Ustad Alla Rakha avatta be a tablajáték világába.
Modern Art Orchestra & Roby Lakatos & Bireli Lagrene [ classical / fusion / jazz ] Budapest, Mariott Hotel, november 1., 2., 15h, 18:30
A Modern Art Orchestra már rengeteg világsztárral lépett közösen színpadra, és most sem lesz ez másként: november 1-jén és 2-án két cigány származású zenész, a hegedűvirtuóz Roby Lakatos és a gitárművész Bireli Lagrene közreműködésével adnak koncertet.
2014. október 24., péntek

Salamon
Szüret Kőszegen, az Alpokalján
Kampits László
(Mandiner)
A statisztika szerint egy rendkívüli jó évjárat körülbelül 7-8 évente következik be. Lassan már esedékes lesz egy 2008-as szintet megütni, írta a Mandinernek szüreti beszámolójában a Kőszegen borászkodó Kampits László.
Hét szűk esztendő?
Varga Péter
(Mandiner)
Az idei szüret után már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a bibliai hét szűk esztendő fátuma van rajtunk ? írta a Mandinernek szüreti beszámolójában Varga Péter, aki szerint az évjárat leginkább az illatos fehérborok és rozék készítésére volt alkalmas.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.