Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
KiSTeHéN, Ricsárdgír [ alternative ] Budapest, Akvárium Klub, április 2. 20:00
Kollár-Klemencz Lászlóék KiSTeHeNe az elmúlt fél évben alaposan bebóklászta az országot, most a Szomjas Nők – és cowboyok – helye az Akváriumban lesz. Egy szintén Szentendréhez köthető dadaista hobbipop zenekarral rodeóznak egy jót a KisHallban.
Bankrupt, Panel Surfers, The Doherties [ punk / rock / surf ] Budapest, Kis Á, április 2. 21:00
A budapesti Bankrupt szimpla punk-rock alakulatként kezdte pályafutását a 90-es évek végén. Már jó 15 éve, hogy Listen című debütáló lemezük megjelent, ez idő alatt pedig a trió is egyre több hatásnak engedett teret zenéjében.
Easter Odyssey: Orestis (GR) + 10 fellépő [ goa / psychedelic / trance ] Budapest, Corvintető, április 5. 22:00
Hogy mi van a húsvéti nyúlon innen, illetve hogy milyen mély a nyúl ürege, azt egy sok fellépős goa party tudja leginkább prezentálni. Az elvarázsolós húsvét estén közel egy tucat fellépő visz mélyre és magasra: maga a görög vendég 3 órát utaztat.
Roma Világnap - Oláh Gipsy Beats [ folk ] Budapest, A38 Hajó, április 8. 20:00
Ki mondta, hogy népzenei berkekben nem léteznek ún. all star formációk! Az Oláh Gipsy Beats pont egy ilyen csoportosulás. A csapatot többek között olyan zenekarok tagjai alkotják, mint a Romano Drom, a Ternipe, az Ando Drom és a Szilvási Gipsy Folk Band tagjai.
Anathema (UK) Resonance Tour [ alternative / metal / rock ] Budapest, Barba Negra Music Club, április 8. 20:00
A korai 90-es években alakult death-doom-black metal zenekarok nagy része már vélhetőleg örökre bedobozolta százas szögekkel kivert csuklószorítóit, és a tagok talán önmaguk elől is dugdossák a kezdetek kezdetén készült csoportképeiket.
The Bad Plus - Amerika No.1 kortárs jazztriója a Trafóban [ jazz ] Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, április 11. 20:00
A költészet napját amerikai avantgarde koncerten zárni? Legalább annyira meredek, mint amennyire Ornette Coleman ’72-es albuma, a Science Fiction volt annak idején. Ezt a klasszikust játssza végig három fúvóssal kiegészülve a nagyszerű The Bad Plus.
RL Grime (USA), Djemba Djemba (USA) [ rap ] Budapest, Akvárium Klub, április 11. 23:30
A 140 BPM körüli trap és „őse”, a rap közti távolság nem áthidalhatatlan - legalábbis a Los Angeles-i vendégek szerint. A tengerentúlon két évtizede virágzó trap már tömegeket „ejtett csapdába”; a Void Europe nevű turné most kontinensünket veszi célba.
David Sanborn Band (USA) [ jazz ] Budapest, Művészetek Palotája, április 15. 20:00
David Sanborn zenéjét nem csak a jazzrajongók ismerik, bár többnyire csak ők vannak tudatában, hogy a világ egyik legnevesebb szaxofonosát hallgatják éppen. Sanborn megannyi klasszikus kompozíciót írt, melyek közül...
Csík János [ folk ] Budapest, MOM Kulturális Központ, április 16. 20:00
„Úgy élni, mint a fák” – a neves zenekarvezető sokat sugall életmű-összegző lemezének címválasztásával: az erdők és a fából készült tárgyak – például a hangszerek – tiszteletét is. A művész kendőzetlenül idézi fel pályájának magas és mélyebb pontjait is.
PESTI ESTek: Owen Pallett (CA) Budapest, A38 Hajó, április 17. 23:00
Ő az a srác, aki még csak 35 éves, de máris olyan széles palettával rendelkezik, akár a szakma legnagyobb öregjei. Robbie Williams, Caribou és az Arcade Fire is kérte már fel közös munkára, ő pedig legutóbbi saját albumán Brian Enót „dolgoztatta”.
12
1 / 2 oldal
2015. április 1., szerda

Hugó
Lengyelország vitathatatlanul legjobb world music zenekara, a szláv népzenét modern nagyvárosi stílusokkal ötvöző Warsaw Village Band két évvel ezelőtti Sziget fesztiválos koncertje után visszatér Budapestre.
A harmincöt éves fiatalember a Duran Durantól Robbie Williamsen át a Caribouig mindenkinek készített már vonóshangszerelést.
Örök életű fénylények vagyunk
Pataky Attila
(Magyar Nemzet)
A titkos hatalom mindent kidolgozott már, hogy teljesen az uralmuk alá hajtsák az emberiséget, a bankrendszertől kezdve a testünkbe ültetett chipekig megvannak a tervek. És ha ez sikerül, akkor végünk.
18
25
B-kategóriás gagyival népszerűsítenék Tokajt
Kántor Endre
(Borravaló)
Sikerült egy olyan népszerűsítő filmet összehozni Tokajról, amely egy az egyben idézi a 80-as évek klasszik 3 puttonyos aszúinak világát. Avíttas, értelmetlen és inkább rombol, mint épít.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.