Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Ciconia (ES), At Night I Fly, Dreamgrave [ metal / progressive ] Budapest, G3 Rendezvényközpont, április 22. 19:00
A Ciconia biográfiáját egy söralátéten össze lehetne foglalni, bár ez bocsánatos „bűn” egy 2013-ban alakult zenekar esetében. A spanyol négyes legfőbb hatásai között az Opethet, az Anathemát, a Liquid Tension Experimentet és a Porcupine Treet említi meg…
Brains, Anima Sound System [ drumandbass / electro ] Budapest, Budapest Park, április 24. 19:00
Végre itt a jó idő: nemcsak a virágok nyílnak, hanem a szabadtéri szórakozóhelyek is. A Park szezonindító hétvégéje erősen kezdődik: két élvonalbeli, szintén új koronggal jelentkező és szintén méltán népszerű partykülönítmény hoz pénteken mozgásba.
PESTI ESTek: Warsaw Village Band (PL), Meszecsinka [ folk / world music ] Budapest, A38 Hajó, április 24. 19:00
Ha valakinek kétségei volnának afelől, hogy a lengyel főváros valójában egy nagy, táncos és hangos falu, akkor aggályait a hardcore folkban utazó Warsaw Village Band két perc alatt oszlatja el. Mint a Varsó meg a héja: úgy simul hozzájuk a Meszecsinka.
Sick Of It All (USA) [ hardcore / punk ] Budapest, A38 Hajó, április 25. 20:30
A Sick Of It All mára már hasonló New York-i intézménnyé nőtte ki magát, mint anno a Ramones. A különbség csupán az, hogy a hardcore alapvetés pólóit aligha láthatjuk majd IFA-homlokú kereskedelmi tévés műsorvezetőkön és elektronikus fesztiválok gurulós bőröndös célközönségén.
Andy Sheppard Quartet (UK/N/F) [ jazz ] Budapest, Opus Jazz Club (BMC), április 26. 21:00
A neves jazzmuzsikusok közös vonása, hogy már az anyaméhben is napi nyolc órát gyakoroltak hangszereiken. Nos, Andy Sheppard azon kevés kivétel közé tartozik, aki 19 évesen kezdett el komolyabb ismeretséget kötni a szaxofonnal...
100-as klub: Total Chaos (USA) [ punk ] Budapest, Roham Bár, április 29. 18:00
Hol vannak már azok az idők, mikor Győr polgármestere kis híján kihívta a katasztrófavédelmet, a légierőt és az amerikai nemzeti gárdát csak azért, hogy megóvja a belvárost az Exploited-rajongóktól? Manapság már egy városi punkfesztivál legalább olyan természetes jelenség
2015. április 21., kedd

Konrád
Rippl-Rónai József legalább annyira nagy hatást gyakorolt a modern magyar művészetre, mint Aristide Maillol a modern európai szobrászatra.
Mi alapozza meg egy-egy bor árverezhetőségét?
Mészáros Gabriella
(Tokaji Borlovagrend)
Logikusnak látszik, hogy minél öregebb egy bor, annál értékesebb. Ez azonban még a saját kategórián belül sem érvényes mindig. Az évjáratok változása évről-évre szinte szeszélyesen alakítja az árverésre bocsátott borok körét.
1
A csoda
Tallián Hedvig
(iMád)
Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol.
12
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.