Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Aziza Brahim [ blues / folk / latin ] Budapest, Művészetek Palotája, december 23. 19:30
Ki ne vágyna egy lélekmelegítő afrikai vagy latin áramlatra az év legsötétebb napjaiban? A Barcelonában élő szaharai énekesnő, Aziza Brahim sivatagi blues-ában mindkettőt hozza, annak dacára, hogy élete során jócskán volt része árnyékos időszakokban.
Radics Gigi karácsonyi koncert [ soul ] Budapest, Pesti Vigadó, december 26. 19:30
A december 26-i este szomorú időszak a karácsony megszállottjainak körében. Ugyanis csak akkor tudatosul bennük, hogy kb. még 363 napot kell várniuk, míg újból leadják az Igazából szerelem című örökbecsűt. De idén ők is vigasztalódhatnak Radics Gigivel.
Little G Weevil and his International Blues All Stars [ blues ] Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, december 27. 20:00
Ha megkérdeznénk öt átlag tévénézőt, ki is az a Little G Weevil, valami hasonló válaszra számíthatnánk: „Az a kis sapkás csávó az X-Faktorból.” Azzal viszont már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy Európa egyik legkiemelkedőbb blues-zenészéről van szó.
BABEL, Junkie Jack Flash [ indie / rock ] Budapest, Roham Bár, december 27. 20:00
Még csak brit tudósok bizonyítéka sem kell ahhoz, hogy tisztán lássuk: a karácsonytól szilveszterig terjedő intervallumban az éjszakai életet élő fiatalok rock’n’roll-faktora a háromszorosára emelkedik. Ezt a tendenciát pedig csak növelik a BABEL-kaliberű formációk.
Deti Picasso (ARM) [ rock / world music ] Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, december 28. 20:00
Gaya és Karen Arutyunyan 15 éve életre hívott együttese némi szüneteltetés után ismét aktív üzemmódra kapcsol. A Moszkva érintésével, Budapestre települt örmény pszichedelikus rockcsapat frissen, megújultan várja híveit.
Csemer Boglárka “Boggie”- Sinha Róbert duó, Szatmári Juli és zenekara, Pátkai Rozina Quartet [ jazz / pop / world music ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, december 28. 20:00
2014 januárjában futótűzként járta be a világot Csemer Boglárka Boggie Parfüm című dala, illetve a hozzá készült videoklip. Alig néhány hét leforgása alatt több mint 25 millió emberhez jutott el a dal, és a dal által közvetített üzenet.
Palya Bea: Nő, Szeder, Dresch Quartet Budapest, Fonó Budai Zeneház, december 29. 20:00
„Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Megszületett a kislányom, és most óvatosan lépkedek ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé…
Magna Cum Laude [ pop / rock ] Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, december 29. 20:00
A népszerű zenekar megtartja jó szokását, és idén is részt lehet venni a fergeteges évzáró buliban, amit a tagok most a 15 éves fennállás apropóján, az eddigi legnagyobb eseményként aposztrofálnak. Köszönet-nyilvánításokban is dúskál majd az este!
Szilveszter az Astoriában [ pop ] Budapest, Danubius Hotel Astoria, december 31. 19:00
A centenáriumi év pezsgő hangulatú záróakkordjaként óévbúcsúztató műsorral, gálavacsorával és újévi büfével várja vendégeit az idén 100 éves Astoria december 31-én 19 órától.
Retró szilveszter a Gellértben [ pop ] Budapest, Danubius Hotel Gellért, december 31. 19:00
Táncdalfesztivál, videodiszkó, tombola, pezsgő és sült malac – alapvető kellékek, hogy bút és bajt feledve búcsúztassuk idén is az óévet. A Danubius Hotel Gellért patinás falai közt azonban ennél többre is számíthatunk idén Szilveszterkor.
12
1 / 2 oldal
2014. december 22., hétfő

Zénó, Tifani
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül.
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet.
Karácsonyi ajándéktippek férfiaknak
Bukovics Martin
(Awesome Ends With Us)
Mindjárt itt a karácsony, de még mindig ötleted sincs mit vegyél Neki? Segítünk!
4
7
Kell-e még elemezgetni egy bor árát?
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Talán már túl vagyunk azon, hogy egy bornak az ára tarkón vágjon minket. Facepalmozó-szkeptikusok úgyis lesznek mindig, ahogy kíváncsi hedonisták és rajongók is.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.