Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Programajánló
Subscribe-búcsúkoncert [ metal ] Budapest, A38 Hajó, február 27. 21:00
Már csak napok kérdése, és a „váratlan” kifejezés mellé a „Subscribe-búcsúbuli” is bekerül az MTA által kiadott szinonimaszótárba. Mert míg az egyre kevésbé aktív Isten Háta Mögött feloszlása vélhetőleg senkit nem ért villámcsapásként...
The Moritz von Oswald Trio (GER) feat. Tony Allen and Max Loderbauer [ dub / techno ] Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, február 28. 20:00
Betegség miatt elmaradt októberben az őstechnoszeánsz. Most tanúi lehetünk annak, ahogyan a dubtechno és az afrobeat kulcsfigurái – a berlini Moritz von Oswald és a világhírű Fela Kuti dobos – az elektronikát a törzsi pszichedeliával eresztik össze.
Bad Manners (GBR) [ ska ] Budapest, Akvárium Klub, február 28. 20:00
1976-ban alakult angol ska alakulat, melyet ma már joviális taták alkotnak, mégis két perc alatt képesek gigászi partyhangulatot csinálni. Egy hasonló kvízkérdésre legalább két helyes válasz létezik, a Madness mellett ugyanis a Bad Manners is az angliai ska mezőny egyik meghatározó zenekara volt.
Jarboe & Helen Money (USA), The Devil’s Trade [ alternative / blues / experimental ] Budapest, Dürer Kert, március 3. 20:00
Aki már látta Jarboe-t élőben, tisztában lehet vele, hogy olykor egy 50 kilós nő súlyosabbnak hathat, mint egy génkezelt ámbráscet. A legendás Swans egykori zenésze minimal alapokkal kísért experimentális szerzeményeivel olyannyira közelről érezteti az apokalipszist...
Bugge Wesseltoft (NOR), Henrik Schwarz (GER), Audun Erlien (NOR) [ downtempo / nu jazz ] Budapest, Művészetek Palotája, március 4.
Az improvizatív zene norvég kiválósága Trialogue című, októberben megjelent, legutóbbi albumával, billentyűi segítségével vezet be szédítő future jazz birodalmába; vele tart Henrik Schwarz „számítógépes szakember” és Audun Erlien basszusgitáros is.
Parov Stelar pres. Max the Sax (AUT) [ electro / jazz / swing ] Budapest, Trafiq, március 5. 22:00
Most ne egy szokványos partyra számítson a nagyérdemű az osztrák elektro-swing csillag részéről! Ez az exkluzív klubkoncert ugyanis a majd’ 100 évvel ezelőtti tivornyákat idézi fel, melybe a szupersztár zenekarának szaxofonosa, Max The Sax apait-anyait belead.
The Midnight Barbers (GBR), Run Over Dogs, Puma Danger [ garage / indie ] Budapest, Gozsdu Manó Klub, március 7. 20:00
Egy mocskos rock’n’roll zenekarhoz minimum három ember szükségeltetik. Legalábbis a Motörhead megalakulása után évtizedekig ez volt az elterjedt álláspont. Aztán a nagy népi retró jegyében megérkezett a garage rock, és mindent felülírt.
Gemma Ray (GBR), Ned Collette (AUS) [ indie / pop ] Budapest, A38 Hajó, március 7. 20:00
A félreértések elkerülése végett: a Halloween nem azonos a Helloweennel, mint ahogy a Gamma Ray sem tévesztendő össze Gemma Rayjel. Utóbbi ugyanis egy szólóelőadót takar, akinek vajmi kevés köze van a német galoppmetálhoz.
Kassem Mosse (GER) [ house / techno ] Budapest, Larm, március 7. 23:00
Az „európai Omar S”-ként is aposztrofált Kassem Mosse táncos technozenéin ott vannak a Workshop Records és a Mikrodisko címkéi. Hogy a lipcsei fiatalember mennyire fogható a detroiti óriáshoz, azt most a Bounce jóvoltából Pest közönsége is eldöntheti.
Cult Of Youth (USA), derTANZ, Padkarosda [ post punk ] Budapest, Roham Bár, március 10. 20:00
A Régen minden jobb volt-mozgalom hívei hajlamosak elhamarkodottan ítélkezni, ha a 2000-es évek punkzenéjéről van szó. Meggyőződésük ugyanis, hogy a mezőnyt már csak fültágítós bohócok uralják, akiknek kegyeiért tetovált szelfikirálynők vívnának elkeseredett cicaharcot.
12
1 / 2 oldal
2015. február 27., péntek

Ákos, Bátor
A Magyar Természettudományi Múzeum öt földrész több évezredes vagy épp a közelmúltból származó múmiáit mutatja be.
A saját erőnkből szeretnénk előre jutni
ifj. Dúzsi Tamás
(Juniborbár)
A precíziós szőlőtermesztés felé szeretnénk haladni és bár bioként műveljük a szőlőnket, szeretnénk, ha a minősítést is megkapnánk.
2
Eredetvédelmi anomáliák
Balogh Zoltán
(Borrajongó)
Ha a devecseri vasútállomás jegyárusával leíratom, hogy milyen a somlói bor akkor precízebb leírást kapok, mint amit a hivatalos termékleírás szerzői összehoztak.
3
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.