Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Komáromi Napok a Duna két partján
Jövő hétvégén kezdődik Komárom és Révkomárom közös fesztiválja, melyen többek között fellép a Quimby, a Ghymes, Charlie és Gerendás Péter. Az egy hetes programsorozat ideje alatt ünnepli 25 éves fennállását a Mediawave Fesztivál a Monostori Erődben.
 
PESTI ESTek: Warsaw Village Band (PL), Meszecsinka Budapest, A38 Hajó, április 24. 19:00
Ha valakinek kétségei volnának afelől, hogy a lengyel főváros valójában egy nagy, táncos és hangos falu, akkor aggályait a hardcore folkban utazó Warsaw Village Band két perc alatt oszlatja el. Mint a Varsó meg a héja: úgy simul hozzájuk a Meszecsinka.
Scott Weiland and the Wildabouts: Blaster [ blues / rock ]
Még a legnagyobb rajongói sem gondolták volna, hogy Weiland 2015-ben egy kifejezetten erős albummal hozakodik elő.
 
The Prodigy: The Day Is My Enemy [ breakbeat / electro ]
Papíron ugyanis semmi nem indokolja, hogy egy elektronikus formációt, mely fénykorát a 90-es évek közepén élte, manapság is megközelítőleg hasonló érdeklődés övezzen.
 
Nightwish: Endless Forms Most Beautiful [ metal ]
Legutóbb ugyebár ott hagytuk abba, hogy a két albumot is feléneklő Anette Olzont kirúgták a Nightwish-ből...
 
Therapy?: Disquiet [ alternative / punk / rock ]
Zenei alapművet írni nem mindig kifizetődő dolog, főleg, ha olyan formációról van szó, melynek lételeme a kísérletezés és a folyamatos változás.
Ciconia (ES), At Night I Fly, Dreamgrave Budapest, G3 Rendezvényközpont, április 22. 19:00 [ metal / progressive ]
A Ciconia biográfiáját egy söralátéten össze lehetne foglalni, bár ez bocsánatos „bűn” egy 2013-ban alakult zenekar esetében. A spanyol négyes legfőbb hatásai között az Opethet, az Anathemát, a Liquid Tension Experimentet és a Porcupine Treet említi meg…
 
S. Nagy István emlékest
Felesége, Csongrádi Kata és neves művészkollegái emlékeznek meg a januárban elhunyt szövegíróra, S. Nagy Istvánra egy emlékest keretében a SYMA Csarnokban május 8-án.
 
„Élni szeretni és tudni kell” – Interjú Csík Jánossal
Ötven év élményei egy különleges lemezbemutató koncerten. Csík János olyan művész-barátok közreműködésével áll színpadra, mint Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Mihály, Pál István Szalonna vagy a Csík zenekar egyes tagjai.
 
„Nem kell azon aggódni, úgy játszol-e, mint Charlie Parker” - The Bad Plus
A The Bad Plus a kortárs amerikai jazz élvonalából érkezik. A trió leginkább feldolgozásairól ismert itthon, a Radioheadtől Ligeti Györgyig. A bőgőn játszó Reid Andersont New Yorkban értük el. Elmondta például, mit gondol az Oscar-nyertes filmről, a Whiplashről.
2015. április 21., kedd

Konrád
Rippl-Rónai József legalább annyira nagy hatást gyakorolt a modern magyar művészetre, mint Aristide Maillol a modern európai szobrászatra.
Mi alapozza meg egy-egy bor árverezhetőségét?
Mészáros Gabriella
(Tokaji Borlovagrend)
Logikusnak látszik, hogy minél öregebb egy bor, annál értékesebb. Ez azonban még a saját kategórián belül sem érvényes mindig. Az évjáratok változása évről-évre szinte szeszélyesen alakítja az árverésre bocsátott borok körét.
1
A csoda
Tallián Hedvig
(iMád)
Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol.
12
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.