Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Egy Kiss Erzsi Zene lemezbemutató Budapest, Budapest Jazz Club, december 21. 20:00
„Szabad a Szív" címmel jelent meg a legfrissebb EKEZ-korong. A 13 új dal – a hatodik album címéhez illeszkedve – meglehetősen tág határok közt mozog. Táncos funky, elszállós rock és balkániba oltott afro is felcsendül majd az aranyvasárnapi lemezbemutatón!
 
Andrey Pushkarev, Isu Budapest, A38 Hajó, december 21. 23:30
Idén is menetrendszerűen jön az orosz medve: szinte napra pontosan ekkor, már évek óta jár vissza hozzánk Andrey. Öccse, Dimitry két hónapja rezgette meg a Hajót, most a 33 éves bátyó mutatja meg, hogyan mérik Moszkvában manapság az underground technót.
Middlemist Red: Supersonic Overdrive [ indie / psychedelic ]
A Deezer-világverseny győztese oroszlánkörmeit 10 dalban, tömény 40 percben mutatja meg.
 
Machine Head: Bloodstone & Diamonds [ metal ]
Az utolsó Machine Head-lemez, az Unto The Locust finoman szólva is megosztotta a közönséget.
 
hiperkarma: Konyharegény [ alternative / indie ]
Bivalyerős visszatérő lemezzel jelentkezett 11 esztendő után a „nullás” évek legkarizmatikusabb alternatív sztárja.
 
KiSTeHéN: Szomjas nők [ alternative / pop / progressive / rock ]
A zenekarvezető szerint a Szomjas nők „progresszív pop-rock album, pofátlanul szabad…”; emellett kevésbé közéleti, inkább személyesebb hangvételű.
Aziza Brahim Budapest, Művészetek Palotája, december 23. 19:30 [ blues / folk / latin ]
Ki ne vágyna egy lélekmelegítő afrikai vagy latin áramlatra az év legsötétebb napjaiban? A Barcelonában élő szaharai énekesnő, Aziza Brahim sivatagi blues-ában mindkettőt hozza, annak dacára, hogy élete során jócskán volt része árnyékos időszakokban.
 
Pegazusok, Jónás Vera és Antonia Vai a Hajón
Közösen lép fel december 26-án, Budapesten, az A38 Hajón a hazai zenei élet három új tehetsége, akiket az elmúlt egy-két évben fedezett fel magának a közönség és a kritika: Jónás Vera és Antonia Vai dalszerző-énekesnők és a Pegazusok Nem Léteznek.
 
„Ez a zene maga a pozitív életszemlélet” - Garami Funky Staff
Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal.
 
„Mindig a szívünkből zenéltünk” - Az Arénában ünnepel a Magna Cum Laude
Idén 15 éves a Magna Cum Laude, hogyan is mondhatna máshogy köszönetet rajongóinak az eltelt időért, mint egy fantasztikus új albummal, és egy hatalmas év végi koncerttel a Sportarénában. A jelenleg ötös felállásban működő csapatból Mező Misi énekes és Kara Misa szövegíró-basszusgitáros válaszolt kérdéseinkre.
3
2014. december 21., vasárnap

Tamás
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet.
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül.
Karácsonyi ajándéktippek férfiaknak
Bukovics Martin
(Awesome Ends With Us)
Mindjárt itt a karácsony, de még mindig ötleted sincs mit vegyél Neki? Segítünk!
3
5
Kell-e még elemezgetni egy bor árát?
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Talán már túl vagyunk azon, hogy egy bornak az ára tarkón vágjon minket. Facepalmozó-szkeptikusok úgyis lesznek mindig, ahogy kíváncsi hedonisták és rajongók is.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.