Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Elvis Costello Budapest, Művészetek Palotája, október 24. 19:30
Ő az, aki zakóban és SZTK-keretes szemüvegben végighipszterkedett négy évtizedet. Azon túl, hogy Diana Krall ikreinek apja, mindenhol ott volt: a Beatles, Elvis Presley(!) zenészei vagy a Roots környékén, és közben szállította jobbnál jobb zenéit.
 
Délutáni csókok címmel új Budapest Bár-album jelenik meg
Alig fél évvel legutóbbi lemeze, a Húszezer éjszakás kaland után ismét stúdióalbummal jelentkezik a Budapest Bár. A népszerű produkció új anyaga, a Délutáni csókok október 29-én jelenik meg, és országos turnén mutatják be.
Sick Of It All: Last Act of Defiance [ hardcore ]
A Sick Of It All tősgyökeres New York-i intézmény immár 1986 óta.
 
Mr. Big: The Stories We Could Tell [ blues / grunge / rock ]
A Mr. Big a laikusok fejében a mai napig úgy él, mint az egykori MTV egyslágeres kedvenceinek egyike...
 
Slash: World On Fire [ rock ]
Az anyag egyik legfőbb pozitívuma mi is lenne más, mint a főszereplő védjegyszerű gitárjátéka.
 
Budapest Voices: Alternatívák [ pop ]
Az acapellazenekar itthon nem ismeretlen jelenség (lásd Four Fathers, Fool Moon), ám a Budapest Voices bizonyos szempontból mégis sajátos formáció.
Helmet Budapest, Dürer Kert, október 25. 19:00 [ alternative / metal ]
A Therapy?, a Prong, a Fight vagy a Clawfinger CD-i (sőt, inkább kazettái) mellett a Helmet kiadványai sem hiányozhattak azon egyedek gyűjteményéből, akik a 90-es évek súlyosabb gitárzenéin szocializálódtak. Kiváltképp igaz ez a Meantime és a Betty c. albumokra.
 
Két lemezt is kiad a Smashing Pumpkins
Két stúdióalbumot is megjelentet egy éven belül a Smashing Pumpkins. A kilencvenes évek egyik legfontosabb amerikai alternatív rockzenekara Monuments an Elegy című anyaga december 8-án, a Day For Night jövőre jelenik meg.
 
Gájer Bálint neve összeforrt a swinggel
Három évvel ezelőtt még csak egy szűk réteg ismerte Gájer Bálint nevét, azok, akik rendszeresen hallgatták a Group’N’Swing zenéjét. Aztán a TV2-n futó The Voice tehetségkutató műsornak köszönhetően országos ismertséget szerzett, mára pedig neve egyet jelent a hazai swingélet egyik legtehetségesebb alakjával.
 
Nagy Feró és a Beatrice rekordévet zárt
Tavaly ősszel Nagy Feró azt mondta, a 2013-as évhez hasonlóan sikeres évet nem lehet zárni, az idei nyár azonban rácáfolt erre. Hálás a sorsnak, mert kiváló lehetőségeket sodor elé az élet, és olyan emberek veszik körül, akikkel egy irányba tartanak…
2014. október 24., péntek

Salamon
Szüret Kőszegen, az Alpokalján
Kampits László
(Mandiner)
A statisztika szerint egy rendkívüli jó évjárat körülbelül 7-8 évente következik be. Lassan már esedékes lesz egy 2008-as szintet megütni, írta a Mandinernek szüreti beszámolójában a Kőszegen borászkodó Kampits László.
Hét szűk esztendő?
Varga Péter
(Mandiner)
Az idei szüret után már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a bibliai hét szűk esztendő fátuma van rajtunk ? írta a Mandinernek szüreti beszámolójában Varga Péter, aki szerint az évjárat leginkább az illatos fehérborok és rozék készítésére volt alkalmas.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.