Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Nagyon klezmer – Giora Feidman & Gitanes Blondes Budapest, Zeneakadémia, szeptember 6. 20:30
A klezmer és a klarinét szinte elválaszthatatlanok egymástól. Giora Feidman neve pedig az előbbi kettővel: szinonima. A Zsidó Nyári Fesztivál rangosabbnál rangosabb, koraőszi eseményei közül a „klezmer királyának” fellépését feltétlen ajánljuk!
 
Tides Of Man (USA), Vasudeva (USA), Shell Beach Budapest, Gozsdu Manó Klub, szeptember 6. 19:00
Ha a floridai Tampa, akkor pincébe hangolt gitárok, pusztító dobok, valamint vokálok gyanánt disznóvágás hanghatásai. A Tides Of Man esetében azonban mi sem áll távolabb a valóságtól, a csapat köszönőviszonyban sincs a 90-es évek klasszikus death metal bandáival.
Hippikiller: Mixtape from the Striped Room [ psychedelic / rock ]
A Mixtape from the Striped Room dalai underground hidak a 80-as évek még nem elcsépelt tájaira.
 
Me’Shell Ndegéocello: Comet, Come to Me [ hiphop / jazz / soul ]
Az eddig más-más koncepcióban készült albumokat megjelentető művésznő ezúttal mintha egy „mindent bele”-lemezt szeretett volna.
 
Mastodon: Once More 'Round The Sun [ metal / progressive ]
Aki az előző anyagot túl dallamosnak találta, most megnyugodhat: a Mastodon újra dühös.
 
Beat Dis: Revolt and Other Boring Things [ electronica / hiphop / indie / triphop ]
A zenekar több új taggal bővült, a zene pedig már inkább post-punk/indie, mint triphop.
10. Újbuda Jazz Fesztivál A38 Hajó, MU Színház, szeptember 2 - 7.
Kedden indul be a jubileumi, szabad improvizációs eseménysor. Az egy évtizede sikerrel futó, koraőszi seregszemle idén sem nélkülöz világsztárokat, illetve a honi folk- és kortárselőadók is szép számmal vesznek majd részt ezen a sokszínű jazzünnepen.
 
Újra egy színpadon a Cotton Club Singers!
Szeptember 7-én nem csak a swing kedvelőit várják a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztivál záró koncertjén, hanem a fiatalon elhunyt brit soul énekesnő, Amy Whinehouse rajongóit is. Szűcs Gabi koncertjén az ő dalai csendülnek fel, az est sztárvendége az idén húsz éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers lesz.
 
„A szocrock nem zenei stílusmeghatározás, hanem az együttes filozófiáját takarja” - Jurij
Magyarország egyetlen szocrockzenekara, a Jurij nemrég jelentette meg ősszel érkező nagylemezének előfutárát, a Vége van című kislemezt. A címadó dalhoz forgattak egy remek klipet is, közben a fesztiválozás is beindult a csapatnál. Az együttes körüli aktualitásokról Sándor Dániel dobos nyilatkozott.
 
„El kell viselniük minket” - Balkan Fanatik
Három év várakozás után jelent meg a Balkán Fanatik új, Feljött a nap című lemeze. Az együttes egyik motorja, Lepe nyilatkozott a Pesti Estnek az albumról, a zenekar körüli állandó változásokról, és hogy miért is nehéz velük együtt dolgozni.
2014. szeptember 3., szerda

Hilda
2014. szeptember 6-án ismét MOZIÉJSZAKA lesz a CORVINBAN. Erre az alkalomra a szokásokhoz híven egy karszalag elegendő a belépéshez, amivel este 6-tól reggelig lehet mozizni „látástól-vakulásig”.
Visszatértem
Orbán János Dénes
(Főtér)
Ugyanúgy vallom azt, hogy az irodalomnak inkább a kacagásról, az érzelmekről és az érzékiségről kell szólnia, mint a gondolatiságról.
1
1
Csóborok a tó mellől
Unger Tamás
(Borrajongó)
A koncepció: üde, ropogós, jó ivású borokat készíteni több mint korrekt áron, és helyben, palackosan vagy lédig túladni rajtuk.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.