Fellépők

Kedvenc helyek

Komolyzenei koncertek

Három kontinensen a Special Providence új lemeze
Európa legnagyobb progresszív kiadójához szerződött le a Special Providence, így a márciusban megjelenő Essence of Change című nagylemezünk a teljes kontinensen, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban is kapható lesz.
 
Lukács Peta, Lindám Budapest, Gozsdu Manó Klub, január 29. 20:30
A harmincasok talán még emlékeznek, milyen hálátlan dolog is volt anno Ki Mit Tud?-ra súlyosabb hangzású rockzenekarral jelentkezni. (Tudniillik a zsűrinek annyi köze volt a műfajhoz, mint Quasimodónak a limbóhoz.)
Papa Roach: F.E.A.R. [ metal ]
A nu metal hullám egykori másodvonala mára már végleg kilehelte lelkét. Ám ez nem feltétlenül tartozik a zenetörténet legtragikusabb eseményei közé.
 
Bloodbath: Grand Morbid Funeral [ death metal ]
Hol vannak már azok az idők, mikor a Paradise Lost-rajongók egy része agyalapi szamárköhögésben tört ki a Host lemez Depeche Mode-hatásai hallatán!
 
Lajkó Félix-Balázs János: Jelszó [ folk ]
János lassan 10 éve, Félix bő két évtizede muzsikál a publikumnak; együtt egy éve dolgoznak.
 
Middlemist Red: Supersonic Overdrive [ indie / psychedelic ]
A Deezer-világverseny győztese oroszlánkörmeit 10 dalban, tömény 40 percben mutatja meg.
„PESTI ESTek”: makrohang, Elektro Guzzi (A) Budapest, A38 Hajó, január 29. 20:00 [ acoustic / electro / experimental / techno ]
Az osztrák elektronika olyan szóösszetétel, ami általában nem szokott csalódást okozni. Nincs ez másként a technót élő hangszerekkel játszó trió esetében sem: a dob-gitár-basszusgitár ezen kombója még a legtechnoidabb állakat is képes leejteni.
 
Elhunyt Demis Roussos
Szombatról vasárnapra virradóra elhunyt Demis Roussos. Görögország egyik legismertebb sztárját egy athéni kórházban érte a halál. A legendás énekes, az Aphrodite’s Child egykori tagja 68 éves volt.
 
„Ez a zene maga a pozitív életszemlélet” - Garami Funky Staff
Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal.
 
„Mindig a szívünkből zenéltünk” - Az Arénában ünnepel a Magna Cum Laude
Idén 15 éves a Magna Cum Laude, hogyan is mondhatna máshogy köszönetet rajongóinak az eltelt időért, mint egy fantasztikus új albummal, és egy hatalmas év végi koncerttel a Sportarénában. A jelenleg ötös felállásban működő csapatból Mező Misi énekes és Kara Misa szövegíró-basszusgitáros válaszolt kérdéseinkre.
3
2015. január 27., kedd

Angelika
Táncoló drapériák, miniatűr helikopterek által távirányított lufik, Űrodüsszeia. Illúzió és valóság, romantika és szürrealizmus. Különleges léggömbbalett a norvég Heine Avdaltól és a japán Yukiko Shinozakitól február 6-án és 7-én a Trafóban.
Villa Tolnay 2013-as premier
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
A borokról ordít, hogy nem elefántcsonttoronyban készíti őket valaki, egy elveszett csobánci pincében, hanem komoly nemzetközi kóstolóélmények, rendszeres utazások inspirálják őket.
Geisenheim egy estje Pesten ? Milyen a német boroktatás?
Nyulasi Gábriel
(Ihatóbb Magyarországért)
Jöttek a Dúzsi- és a Tiffán-borok, ezen az estén nem volt viadal. Egy barátságos edzőmeccs volt, miközben mindkét ifjú megosztotta velünk németországi élményeit.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.