Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Kortárs Drámafesztivál Budapest, november 28. - december 8.
A magyar előadásokból válogató szemleprogram mellett külföldi produkciók, konferencia, workshop, felolvasószínház, kerekasztal-beszélgetés és koncertek is várják a közönséget a november 28-án kezdődő Kortárs Drámafesztiválon.
Amadeus Budapest, Belvárosi Színház, november 29. 15:00
Az őrültekháza egyik ápoltja emlékszik vissza hosszú évekkel korábban történt eseményekre: lehet hitelt adni az így kikerekedő történetnek? Torzító lencsén keresztül láthatjuk Mozart feltételezett meggyilkolásának történetét – a pakliban éppúgy benne van annak lehetősége…
Macskák Budapest, Madách Színház, november 29. 15:00
A T. S. Eliot versciklusa alapján Andrew Lloyd Webber musicalkirály által írt Macskák olyan legendás musical, hogy az is fel tud idézni belőle legalább egy részletet, aki még életében nem látta. Annak ellenére, hogy a mű a szó szoros értelmében véve…
A Mester és Margarita Budapest, Vígszínház, november 29. 19:00
Bulgakov világhírű és egyben kultikus művét, A Mester és Margaritát állította színpadra a Vígszínház. Az előadás rendezője Michal Dočekal, aki a cseh színházi élet egyik meghatározó személyisége, valamint 2002-től a Cseh Nemzeti Színház igazgatója.
Bányavakság Budapest, Gózon Gyula Kamaraszínház, november 29. 19:00
Az 1981-es születésű Székely Csaba Bányavirág című, többszörösen díjnyertes darabja vérbeli tragikomédia, mely egy kis erdélyi faluban játszódik, ahol bezárják a bányát, így a helyi férfiak többsége vagy alkoholizmusba, vagy öngyilkosságba menekül.
1x3 néha 4 Budapest, RaM Colosseum, november 29. 19:00
Azt már megtanultuk, hogy 2x2 néha öt, most azonban azt is megtudhatjuk, hogy 1x3 néha 4, avagy egyszerháromnéhanégy. Ray Cooney (olyan sikerdarabok szerzője, mint A miniszter félrelép vagy a Páratlan páros) első, 1961-ben Tony Hiltonnal közösen írt...
A fajok eredete Budapest, Szkéné Színház, november 29. 19:00
Emlékszünk még, mit tanítottak az iskolában? A fajok eredete Charles Darwin híres munkája, mely 1859-ben jelent meg, és amely elsőként magyarázta az evolúciós elmélettel a földi élet sokszínűségét.
A Dohány utcai seriff Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, november 30. 15:00
A FÜGE és a Kaposvári Egyetem ismét kemény fába vágta a fejszéjét, legújabb premierdarabjuk – mely a Jurányiban debütál – szövegkönyve ugyanis a vészkorszak alatt elhurcolt és megkínzott emberek memorandumaiból áll össze.
A kutya különös esete az éjszakában Budapest, Centrál Színház, november 30. 19:00
Mark Haddon regénye, a magyarul is megjelent A kutya különös esete az éjszakában egy 15 éves fiúról szól, aki autista: saját zárt világában él, s miközben űrhajós akar lenni és nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, vajmi keveset az emberi érzelmekről…
Pillantás a hídról Budapest, Örkény István Színház, november 30. 19:00
Arthur Miller 1955-ös darabja kétségkívül a színháztörténet klasszikusai közé tartozik. A Pillantás a hídról a görög drámákat idéző személyes sorstragédiák, a pattanásig feszülő, minimalista dialógusok és a lélektanilag is hibátlanul komponált...
12345678910
1 / 10 oldal
2014. november 29., szombat

Taksony, Brenda
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol.
A népszerű zenekar megtartja jó szokását, és idén is részt lehet venni a fergeteges évzáró buliban, amit a tagok most a 15 éves fennállás apropóján tartanak.
A 2014 évi szüret konzekvenciái
Ungváry Krisztián
(Facebook)
Ami biztos, ebből az évből a legjobb esetben is csak habzóbor és Pinot Noir fog készülni.
1
2
Nincsenek elvárások, hogy mi a jó és mi a rossz
László Péter
(Dining Guide)
Vannak objektív módszerek a kávé aromáinak és egyéb tulajdonságainak a meghatározására, de az hogy mi a jó, teljesen szubjektív. Interjú.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.