Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Macbeth Budapest, Magyar Színház, december 19. 19:00
Kállay Géza új, eddig sehol sem hallott fordításában mutatja be a Magyar Színház társulata William Shakespeare Macbeth című tragédiáját. A mester talán leghátborzongatóbb drámája ez, mely a hatalom mechanizmusát és az emberi természet legsötétebb bugyrait hivatott megidézni.
A kutya különös esete az éjszakában Budapest, Centrál Színház, december 19. 19:00
Mark Haddon regénye, a magyarul is megjelent A kutya különös esete az éjszakában egy 15 éves fiúról szól, aki autista: saját zárt világában él, s miközben űrhajós akar lenni és nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, vajmi keveset az emberi érzelmekről…
Esküvőtől válóperig Budapest, Thália Színház, december 19. 19:00
Georges Feydeau, XIX–XX. századi francia komédia-, sőt bohózatszerző (Bolha a fülbe, A hülyéje, Osztrigás Mici) hat művét, utolsó hat egyfelvonásosát gyúrta egybe Hamvai Kornél, amikor megalkotta az Esküvőtől válóperig című darabot.
Szégyen Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, december 19. 20:00
Új darabbal jelentkezik Mundruczó Kornél film- és színházrendező, a Szép napok és a Delta című mozgóképes alkotások, illetve A Nibelung-lakópark, A jég vagy a Frankenstein-terv című színdarabok direktora. Ezúttal egy Nobel-díjas szerző...
Mary Poppins Budapest, Madách Színház, december 20. 15:00
A világirodalom legvarázslatosabb figuráját, a bohókás, repülő dadust ez alkalommal a Madách Színház színpadára sodorja az a bizonyos keleti szél. P. L. Travers mágikus meséje 1964-ben debütált a filmvásznon musical formájában...
Karamazov testvérek Budapest, Radnóti Miklós Színház, december 20. 19:00
A világirodalom egyik legnyomasztóbb, az olvasót kemény szellemi és lelki próbatételek elé állító művéből szerzett kegyetlenül macsó színpadi művet Morcsányi Géza dramaturg és Valló Péter rendező: a Karamazov testvérek a Radnóti Színház orosz sorozatának legújabb darabja.
A fenyegetett gyilkos anatómiája (René Magritte éjszakái) Budapest, RS9 Színház, december 20. 19:00
Podmaniczky Szilárd az RS9 Színház felkérésére írt egy olyan drámatrilógiát, melynek darabjait a XX. század három, számára meghatározó figurájára ihlette. Az elsőt, a Beckettre várvát 2008-ban, a másodikat...
Pletykafészek Budapest, Centrál Színház, december 20. 19:00
Neil Simon neve garancia a sikerre. Az amerikai szerző néhány vígjátéka, mint például a Furcsa pár vagy a Napsugár fiúk megunhatatlan a színházak és a közönség számára.
Az ünnep Budapest, Pesti Színház, december 20. 19:00
Aki látta a Születésnap című dán filmet, az tudja, miről van szó. A Dogma-mozgalom eme gyöngyszemének története elég beteg, de sajnos a társadalom sem teljesen egészséges, szóval nézzünk csak szembe vele.
Tündöklő középszer Budapest, Szkéné Színház, december 20. 20:00
Baj az, ha valaki középszerű? Néhányan ennél a jelzőnél sértőbbet el sem tudnának képzelni. Pedig középszerűnek lenni jó. Nyugodt, kiszámítható, zavartalan, hogy azt ne mondjam, boldog állapot. Nem egyenlő a tehetségtelenséggel.
12345678910
1 / 12 oldal
2014. december 19., péntek

Viola, Violetta
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet.
Ákost látni és
Gerényi Gábor
(Midi)
Ákos hiába űz sportot már több mint húsz éve abból, hogy a végletekig megossza a közönséget és a kritikát: a dolog vége csak az lett, hogy nem sok gondolkodnivaló akad, ha az első számú magyar popcsillagot akarjuk megnevezni.
20
11
Sose volt szükség hátszélre
Dúzsi Tamás
(Tolna Megyei Népújság)
Meg kell találni azt az árat, amelynél úgy érzi a vásárló, jó minőséget kapott, de az ár is elfogadható. Interjú.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.