Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Abigél Budapest, Magyar Színház, október 20. 17:00
1943-ban Vitay Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi Matulába.
1
A Mester és Margarita Budapest, Vígszínház, október 20. 19:00
Bulgakov világhírű és egyben kultikus művét, A Mester és Margaritát állította színpadra a Vígszínház. Az előadás rendezője Michal Dočekal, aki a cseh színházi élet egyik meghatározó személyisége, valamint 2002-től a Cseh Nemzeti Színház igazgatója.
Harold Pinter: A gondnok Budapest, Szkéné Színház, október 20. 19:00
Harold Pinter, a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja olyan darabjaival írta be magát az örökkévalóságba, mint Az étellift vagy az Árulás. Miután korai munkáit a kritika elutasította, 1960-as alkotásával, A gondnokkal tett szert világhírre.
Harold Pinter: A gondnok Budapest, Szkéné Színház, október 20. 19:00
Harold Pinter a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja. Habár korai munkáit a kritika elutasította, A gondnok című 1960-as darabja meghozta számára a világhírnevet.
Az Őrült Nők Ketrece Budapest, Átrium Film-Színház, október 21. 15:00
Az Őrült Nők Ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést, illetve eloszlatni az azzal kapcsolatos előítéleteket és félreértéseket.
Nappal Hold Kél Bennem… – Versszínház József Attila utolsó éjjeléről Budapest, Tabán Kinotéka, október 21. 19:00
Több mint száz esztendeje született József Attila, hazánk költőóriásai közül talán a leghatalmasabb, legismertebb és legelismertebb. Életéről és költészetéről az évek során számtalan színpadi feldolgozás született, melyek a maguk módján mind megoldást kerestek a József Attila-i talányra.
Tóték Budapest, Örkény István Színház, október 21. 19:00
Idén márciusban debütált Mácsai Pál várva várt Tóték-rendezése a színész-direktor által vezetett Örkény Színház színpadán, és aratott egyöntetű sikert mind a szakma, mind a közönség körében. Ahogy Mácsai korábbi Örkény-adaptációjánál…
Római vakáció Budapest, Belvárosi Színház, október 21. 19:00
A nagyközönség ebben az 1953-as romantikus komédiában ismerhette meg a világ legbájosabb színésznőjét, Audrey Hepburnt, aki Gregory Peck oldalán formálta meg Anna hercegnőt. A szerepért Oscar-díjjal jutalmazott legenda után…
A Bajadér Budapesti Tavaszi Fesztivál Budapest, Budapesti Operettszínház, október 21. 19:00
Radjami herceg, Lahore trónörököse a mulató európaiak életét éli Párizsban.
Mamelosn Budapest, Thália Színház, október 21. 19:30
A Vígszínházban látható Mikve után újabb, a zsidó kultúrkörben játszódó, kizárólag női figurákat felvonultató darab érkezik a magyar színpadokra. A Mamelosn egy család három generációját mutatja be: a nagymama holokauszt-túlélőként…
12345678910
1 / 10 oldal
2014. október 20., hétfő

Vendel
2010-nél is nehezebb évjárat
Bakó Ambrus
(Mandiner)
Augusztus legvégéig bizakodó voltam, hiszen csak a lisztharmat miatt volt a helyzet kissé súlyosabb, mint 2010-ben ? írta a Mandinernek szüreti beszámolójában Bakó Ambrus, aki szerint kis mennyiségben nagyon szép borok is készülhetnek, de az idei termés csak a megszokott 25-30 százaléka.
1
Toldi vége
Pálfi György
(Facebook)
A Magyar Nemzeti Filmalap október 14-én, rendkivüli döntőbizottsági ülésén elutasította a Toldi című filmtervet, a megítélt támogatásokat visszavonja, a produkció eddigi költéseit jóváírja.
13
12
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.