Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Leenane szépe Budapest, Centrál Színház, január 29. 19:00
Az ír származású, londoni születésű Martin McDonaghnak nálunk is népes rajongótábora van, darabjait (Vaknyugat, Kripli, Párnaember) szinte folyamatosan játsszák a hazai színházak. Nem először láthatja a magyar közönség Leenane szépe című...
A király nevében Budapest, RaM Colosseum, december 31., 15:00, 22:00
Érdemes lesz idén a RaM Colosseumban szilveszterezni, hiszen az ExperiDance társulata az először a Nemzeti Táncszínházban 2008-ban bemutatott táncszínházi produkciót veszi elő: A király nevébent, amely Shakespeare Szeget szeggel című...
A fajok eredete Budapest, Szkéné Színház, január 29. 19:00
Emlékszünk még, mit tanítottak az iskolában? A fajok eredete Charles Darwin híres munkája, mely 1859-ben jelent meg, és amely elsőként magyarázta az evolúciós elmélettel a földi élet sokszínűségét.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, január 29. 19:30
Szeptember közepén színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő (olyan remek rendezéseiről ismert, mint a Cupido és a Halál vagy a Gyógyír északi szélre) Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis a Bárkában május óta sikerrel futó egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá a Poligamy direktora, Orosz Dénes rendezésében).
SZERET...lek Budapest, Thália Színház, január 29. 19:30
Pelsőczy Réka színész szakon végzett a Színművészeti Főiskolán, ám az utóbbi időben rendezőként is egyre inkább elismert. Különös vállalkozása, hogy dokumentumok alapján is állít össze előadásokat.
Öbölből vödörbe Budapest, Thália Színház, január 29. 19:30
Budaörsi Játékszín, 2006. május 4. 19h Éless Béla nem először rendezi meg ezt a Guy Foissy-darabot. 1994-ben Tatabányán egyszer már színpadra állította, a mű azonban mit sem vesztett aktualitásából az évek során.
A Mester és Margarita Budapest, Vígszínház, január 30. 19:00
Bulgakov világhírű és egyben kultikus művét, A Mester és Margaritát állította színpadra a Vígszínház. Az előadás rendezője Michal Dočekal, aki a cseh színházi élet egyik meghatározó személyisége, valamint 2002-től a Cseh Nemzeti Színház igazgatója.
A nyaralás Budapest, Katona József Színház, január 30. 19:00
Nincs is jobb annál, mint nyaralásra ácsingózni a legkeményebb télben, amikor térdig ér a hó és a latyak, és még a városon belüli közlekedés is igen kalandos. Most mindezt ráadásul Carlo Goldoni egy eddig ismeretlen, 1756-os darabja...
Vágyvillamos Budapest, Radnóti Miklós Színház, január 30. 19:00
Az újrafordításnak köszönhetően kissé megváltoztatott cím ellenére ez a Vágyvillamos ugyanaz a Pulitzer-díjas A vágy villamosa, mely Tennessee Williams amerikai drámaíró egyik legismertebb műve, és amiért 1947-es első bemutatása óta világszerte folyamatosan rajong a közönség.
Caligula helytartója Budapest, Szkéné Színház, január 30. 19:00
Annak ellenére, hogy sokak véleménye szerint Székely János 1972-es műve, a Caligula helytartója a magyar drámairodalom (egyik) csúcsa, manapság mégis méltatlanul kevesen ismerik.
12345678910
1 / 10 oldal
2015. január 29., csütörtök

Adél
Táncoló drapériák, miniatűr helikopterek által távirányított lufik, Űrodüsszeia. Illúzió és valóság, romantika és szürrealizmus. Különleges léggömbbalett a norvég Heine Avdaltól és a japán Yukiko Shinozakitól február 6-án és 7-én a Trafóban.
Negyedszázados a magyar underground egyik legfontosabb alakulata, a Korai Öröm! Ennek örömére február 5-én az A38-on nagyszabású születésnapi koncertet ad a zenekar.
I?m a big fan of István Szepsy?s Úrágya
Niklas Jorgensen
(Wine Virtuosity)
It?s fascinating to follow the single vineyard wines of Tokaj.
1
Villa Tolnay 2013-as premier
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
A borokról ordít, hogy nem elefántcsonttoronyban készíti őket valaki, egy elveszett csobánci pincében, hanem komoly nemzetközi kóstolóélmények, rendszeres utazások inspirálják őket.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.