Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
MITEM - Madách Nemzetközi Színházi Találkozó Budapest, Nemzeti Színház, április 14 - 28.
Sokszínű programmal, 13 ország 20 előadásával rendezi meg a Nemzeti Színház április 14. és 28. között a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM), amelyen Matthias Langhoff, Toni Servillo, Luk Perceval, Emma Dante, Eugenio Barba és Viktor Rizsakov rendezése is látható lesz.
Agyeldobás Budapest, Madách Színház, április 19. 15:00
Szente Vajk a Madách Színház színésze igen sokoldalú tehetség. Az Agyeldobás már nem az első rendezői munkája, a rendezésen kívül ráadásul több zenés darabhoz is ő írta a dalszöveget, így a Csoportterápiához és a Poligamyhoz is.
Leenane szépe Budapest, Centrál Színház, április 19. 15:00
Az ír származású, londoni születésű Martin McDonaghnak nálunk is népes rajongótábora van, darabjait (Vaknyugat, Kripli, Párnaember) szinte folyamatosan játsszák a hazai színházak. Nem először láthatja a magyar közönség Leenane szépe című...
TIKK Budapest, MU Színház, április 19. 18:00
A darab egy kulcsosházban stratégiázó vidéki tantestület napjait mutatja be a tankerületi igazgató betoppanásáig. Az ellátó-ellenőrző csúcsszervezet, a TIKK a köznevelés átszervezéséhez igazodó új szakmai hitvallás és arculat kialakítását várja el a gimnáziumtól: ennek elvégzésére vonultak ki a tanárok a világ végére.
A férfiak szexuális világa Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, április 19. 19:00
Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult hímek belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Persze ha a népszerű sztereotípiákat vesszük alapul…
Harold Pinter: A gondnok Budapest, Szkéné Színház, április 19. 19:00
Harold Pinter, a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja olyan darabjaival írta be magát az örökkévalóságba, mint Az étellift vagy az Árulás. Miután korai munkáit a kritika elutasította, 1960-as alkotásával, A gondnokkal tett szert világhírre.
Harold Pinter: A gondnok Budapest, Szkéné Színház, április 19. 19:00
Harold Pinter a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja. Habár korai munkáit a kritika elutasította, A gondnok című 1960-as darabja meghozta számára a világhírnevet.
Pletykafészek Budapest, Centrál Színház, április 19. 19:00
Neil Simon neve garancia a sikerre. Az amerikai szerző néhány vígjátéka, mint például a Furcsa pár vagy a Napsugár fiúk megunhatatlan a színházak és a közönség számára.
A szív hídjai Budapest, Belvárosi Színház, április 19. 20:00
Az Esőember, a Kramer kontra Kramer és a Római vakáció után újabb filmklasszikus színdarab változatát ismerteti meg velünk az Orlai Produkció. A Robert James Waller Madison megye hídjai című romantikus regényén alapuló…
Edith és Marlene Budapest, Centrál Színház, április 20. 19:00
A Centrál Színházban december óta fut hatalmas sikerrel az Edith és Marlene című előadás, mely Mészáros Márta direktori munkáját dicséri. A darabot huszonöt évvel ezelőtt írta a rendezőnő biztatására Pataki Éva.
123456789
1 / 9 oldal
2015. április 19., vasárnap

Emma
Az ezúttal különösen hosszúra sikerült cím azt jelenti, megint eltelt hét év. Megérte kivárni, a Roy Andersson-rajongók olyat kapnak, amin újabb hét évig elmélkedhetnek.
A csoda
Tallián Hedvig
(iMád)
Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol.
12
Mivel van tele a Balaton?
Czigler László
(Népszava)
A tó ökológiai állapota folyamatosan romlik, 2007-ben a Tihanyi Limnológiai Intézet a MeH által finanszírozott kutatások beszámoló konferenciáján már elismerte a toxicitás tényét.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.