Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Cyber Cyrano Budapest, Kolibri Pince Színház és Teázó, október 1. 17:00
A közösségi portálok virágkorukat élik. Nemcsak a felhasználókat szippantják be, de a művészek többségét is megihletik. Tasnádi István, a Finito és a Made in Hungária (hogy csak a két legnépszerűbbet említsük) című darabok írója is egy ilyen témájú művel jelentkezik.
Black Comedy Budapest, Centrál Színház, október 1. 19:00
A Tháliában futó Equus mellett újabb rég látott Peter Shaffer-darab tűnik fel egy pesti színpadon, ezúttal azonban a súlyos dráma helyett egy kacagtató bohózat – melynek ugyanakkor vannak mélyebb értékei is, sőt áthallásos aktualitással is bír.
Újra hazánkban a nagy sikerű DV8! Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, október 1. 20:00
Augusztusi premierje után október 1-jén hozzánk is megérkezik a DV8 fizikai színházi társulat legújabb, John című produkciójával. Szexualitás és homoszexualitás, tabuk és bűntények, végletekig őszinte (fizikai színházi) előadásban.
Boni és Klájd kereket old Budapest, Kolibri Fészek, október 2. 10:30
Két magányos gyerek. Az egyik amolyan jó családból való, a másikat egyedül neveli az édesanyja.
Faun Budapest, MU Színház, október 2. 20:00
Faun eredetileg az a félig ember félig állat küllemű erdei istenség, aki előszeretettel ront meg gyanútlan szüzeket – a Duda Éva Társulat táncos interpretációjában azonban ennél jóval komplexebb képet kapunk a kecskelábú karakterről.
A csemegepultos naplója Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, október 3. 20:00
A nyár folyamán – Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon – Ötvös András már több ízben kilóra megvette a közönséget a monodráma hiperaktív csemegepultosaként, a szakma pedig a 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján a legjobb színészi alakításnak kijáró Thealter-angyallal díjazta.
Oresztész Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 4. 19:00
Ha létezik a görög mitológiában abszolút bajnok hendikepes família, akkor az mindenképp a Tantalidák, azaz Oresztész és felmenői. A családi albumuk csak úgy tocsog a vérben és a mocsokban, igazi horrorsztori az övék.
A kutya különös esete az éjszakában Budapest, Centrál Színház, október 5. 19:00
Mark Haddon regénye, a magyarul is megjelent A kutya különös esete az éjszakában egy 15 éves fiúról szól, aki autista: saját zárt világában él, s miközben űrhajós akar lenni és nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, vajmi keveset az emberi érzelmekről…
Mikve Budapest, Pesti Színház, október 5. 19:00
A mikve egy női fürdő, ahol havonta egyszer rituálisan megtisztulnak a zsidó asszonyok, csak így kerülhetnek újra intim kapcsolatba a férjükkel. Vallási szabály ez, hagyomány, mely különösen fontos ebben a világban.
Schilling Árpád/Krétakör: Lúzer Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, október 5. 20:00
„Vége a visszafogottan elemző, jelenünket és múltunkat feltáró művészi gondolkodásnak. A hatalom súlyos bakancsával az arcunkba lépett. Üvölteni kell! Ezért nincs többé A párt, és ezért van helyette Lúzer. Ha eljössz, megtudod, mit kell tenned. Itt minden kérdésre választ találsz. A miénk az igazi Remény Színháza. Mi tudjuk, hogy mitől lesz szebb a jövő.” – Schilling Árpád
123456789
1 / 9 oldal
2014. október 1., szerda

Malvin
Nem kell még leírni ezt az évjáratot
Frittmann János
(Mandiner)
Az idei szüret az egyik legnehezebb az utóbbi években Frittmann János szerint, aki a Mandinernek küldött szüreti beszámolójában leírta: biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben 2014-ben is.
1
A startup egy divatszó
Pálinkás József
(Index)
Ha valaki ma azt gondolja, hogy pénzt fog kapni, akkor azt mondja a cégére, hogy startup. Ugyanilyen szó a tudományos világban a nanotechnológia, amiről sokan azt hiszik, hogy csak jó lehet. Interjú.
6
2
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.