Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Happy Ending Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad, augusztus 21. 20:00
Rák. Egy alattomos kór, egy rettegett diagnózis, mely egyre többeket érint. Milyen élet vár a súlyos betegségben szenvedőre a diagnózis után? Hogyan lehet egyáltalán beszélni a daganatos megbetegedésről?
Leselkedők Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, augusztus 21. 20:30
A Leselkedőkben egy lakógyűlés, a rögvalónak eme legszürkébb szelete fordul át szinte észrevétlenül szürreális, irracionális thrillerbe A Jurányi Ház udvarán zajló fiktív lakógyűlés egyetlen napirendi pontja a csótányinvázió, melynek okát mindenki tudni véli, de a megoldástól ennek ellenére csak egyre távolabb jutnak az eldurvuló vita során.
Bagoly és Cica Szentendre, Városháza udvara, augusztus 22. 20:30
Egymás mellett éldegél a nagy művét farigcsáló, befelé forduló, neurotikus író (Felix), akit minduntalan lepattintanak azok a fránya kiadók, és a modellnek készülő, felületes, ám extrovertált cicababa (Doris), aki gyakorlatilag inkább prosti, de ez részletkérdés.
Amadeus Budapest, Belvárosi Színház, augusztus 25. 19:30
Az őrültekháza egyik ápoltja emlékszik vissza hosszú évekkel korábban történt eseményekre: lehet hitelt adni az így kikerekedő történetnek? Torzító lencsén keresztül láthatjuk Mozart feltételezett meggyilkolásának történetét – a pakliban éppúgy benne van annak lehetősége…
Az Őrült Nők Ketrece Budapest, Átrium Film-Színház, augusztus 28. 20:00
Az Őrült Nők Ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést, illetve eloszlatni az azzal kapcsolatos előítéleteket és félreértéseket.
Vámpírok bálja PS produkció a Magyar Színházban Budapest, Magyar Színház, augusztus 29. 19:00
Roman Polanski kedvesen félelmetes horrorfilmjét 1997-ben mutatták be musicalként, melyet szintén ő rendezett, és amit azóta 5 millióan láttak. A magyar fordítást, megtartva az eredeti szöveg líráját, nyelvünk egyedülálló szófordulataival gazdagították.
Proton Színház/Rába Roland: UTOLSÓ Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, szeptember 11. 20:00
A Proton Színház és a Trafó koprodukciójában létrejövő darab bebizonyítja, hogy a zombi filmek világa nem összeegyeztethetetlen a színházzal, s végképp nem Ionesco-val. Rába Roland legújabb rendezése sajátos keretek között mutatja be a mindannyiunkat foglalkoztató, Ionesco által felvetett kérdéseket...
Harold Pinter: A gondnok Budapest, Szkéné Színház, szeptember 22. 19:00
Harold Pinter, a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja olyan darabjaival írta be magát az örökkévalóságba, mint Az étellift vagy az Árulás. Miután korai munkáit a kritika elutasította, 1960-as alkotásával, A gondnokkal tett szert világhírre.
Harold Pinter: A gondnok Budapest, Szkéné Színház, szeptember 22. 19:00
Harold Pinter a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja. Habár korai munkáit a kritika elutasította, A gondnok című 1960-as darabja meghozta számára a világhírnevet.
Otthon Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, szeptember 22. 20:00
August Strindberg 1907-es, A pelikán című drámája adta az ihletet a Dollár Papa Gyermekei névre keresztelt lakásszínházi projekt Család-trilógiájának második felvonásához.
123
1 / 3 oldal
2014. augusztus 21., csütörtök

Sámuel, Hajna
Elvesztettünk egy egészen kiváló borászt
Bortársaság
(Facebook)
Laci minden találkozásunkkor megnevettette az embert, egy mondata szállóigévé is vált nálunk.
Bussay László! Isten Veled!
Alkonyi László
(Facebook)
Boroddal hosszan ismerkedsz, és hamar búcsúzol. Úri kegy, ha még elköszönni is kapsz időt. Örülj még egy kicsit, mert anélkül borod savanyú, házad üres marad.
7
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.