Színházak

Előadások

Gyerekszíndarabok

Társulatok

Táncelőadások

Színház
Az Őrült Nők Ketrece Budapest, Átrium Film-Színház, július 29. 20:00
Az Őrült Nők Ketrece az egyik első olyan színdarab volt, amely a homoszexualitást tette központi motívumává, és igyekezett feltenni és meg is válaszolni egy sor, a témával kapcsolatos kérdést, illetve eloszlatni az azzal kapcsolatos előítéleteket és félreértéseket.
Római vakáció Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad, július 29. 20:00
A nagyközönség ebben az 1953-as romantikus komédiában ismerhette meg a világ legbájosabb színésznőjét, Audrey Hepburnt, aki Gregory Peck oldalán formálta meg Anna hercegnőt. A szerepért Oscar-díjjal jutalmazott legenda után…
Happy Ending Szentendre, Városháza udvara, augusztus 1. 20:30
Rák. Egy alattomos kór, egy rettegett diagnózis, mely egyre többeket érint. Milyen élet vár a súlyos betegségben szenvedőre a diagnózis után? Hogyan lehet egyáltalán beszélni a daganatos megbetegedésről?
Bányavakság Budapest, Vajdahunyadvár, augusztus 16. 20:30
Az 1981-es születésű Székely Csaba Bányavirág című, többszörösen díjnyertes darabja vérbeli tragikomédia, mely egy kis erdélyi faluban játszódik, ahol bezárják a bányát, így a helyi férfiak többsége vagy alkoholizmusba, vagy öngyilkosságba menekül.
Bagoly és Cica Szentendre, Városháza udvara, augusztus 22. 20:30
Egymás mellett éldegél a nagy művét farigcsáló, befelé forduló, neurotikus író (Felix), akit minduntalan lepattintanak azok a fránya kiadók, és a modellnek készülő, felületes, ám extrovertált cicababa (Doris), aki gyakorlatilag inkább prosti, de ez részletkérdés.
Vámpírok bálja PS produkció a Magyar Színházban Budapest, Magyar Színház, augusztus 29. 19:00
Roman Polanski kedvesen félelmetes horrorfilmjét 1997-ben mutatták be musicalként, melyet szintén ő rendezett, és amit azóta 5 millióan láttak. A magyar fordítást, megtartva az eredeti szöveg líráját, nyelvünk egyedülálló szófordulataival gazdagították.
Anamnesis Budapest, Katona József Színház, szeptember 27. 19:00
Sajnos kevés ember olyan szerencsés, hogy elmondhatja magáról: még sosem szorult kórházi kezelésre. Épp ezért az „anamnesis” kifejezés (kórelőzmény, kórkép, kórtörténet) biztosan szinte mindenkinek ismerős. A Katona József Színház és...
Cigányok Budapest, Katona József Színház, szeptember 28. 19:00
Tersánszky J. Jenő a XX. század harmincas éveiben írta meg Cigányok című zenés komédiáját, ami vidám is volt, mesés is volt, hát siker lett belőle. A XXI. század első évtizedében Grecsó Krisztián továbbgondolta...
„egy meg egy az egy” – Tibornak szeretettel Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, október 3–4.
Az Artus Társulat Leszták Tibornak, a MU Színház 2008-ban elhunyt alapítójának és művészeti vezetőjének emléke előtt tiszteleg előadásával, az egy meg egy az egy című posztmodern alkimista műtéttel.
Mizantróp Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
„Két seb a két szemem. Ez a világ rohad. Nem merek körülnézni, mert attól tartok, hogy elhányom magam” – az idézet igen beszédesen hirdeti, mennyire gyűlöli Alceste, a Mizantróp címszereplője az embereket.
12
1 / 2 oldal
2014. július 28., hétfő

Szabolcs, Alina
Huszonnyolcadik alkalommal költöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy ismét elbűvöljék a látogatókat különleges tudásukkal.
Szent Tamás 2011 ? Csúcsformában!
Németh Richárd
(Wine Flow)
2013. szeptemberében már határozottan azt gondoltam, ez a bor csúcsra ért. Revideálnom kell magam.
Eperjes lelkiismerete
Balogh Gyula
(Népszava)
A művészi szabadságnak, Vidnyászky világszínház felé kacsingató koncepciójának bizony nem szabad, hogy határa legyen. Ha korlátozzuk, akkor a lényegétől fosztjuk meg. Ezt Eperjesnek illene megértenie.
3
18
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.