Héten vetített filmek

Filmadatbázis A-Z

Mozik

English screenings

Gyerekfilmek

A hobbit - Az öt sereg csatája december 18-tól
Három éve már, hogy Peter Jackson és új-zélandi csapata uralja a mozis decembereinket, úgyhogy lassan itt volt az ideje váltani, de előtte még itt a búcsúfilm, hogy minden rajongó szemébe könnyeket csaljon, és persze tátott szájjal nézhessük a lenyűgöző képeket és gigászi csatákat.
 
Zűrös olasz esküvő december 18-tól
Az itthon kevésbé ismert Vanzina testvérek évtizedek óta szállítják a filmeket az olasz közönségnek, egyik idei alkotásuk a magyar vonatkozásnak köszönhetően jutott el hozzánk. Barbara (Osvárt Andrea) a dúsgazdag svájci bankár szépséges lánya…
Eszeveszett mesék december 18-tól
Olykor előfordul, hogy teljesen elveszítjük a kontrollt érzelmeink és életünk felett. A film hat rövid történetet mesél el emberekről, akiknél már elfogyott minden türelem.
 
Válás francia módra december 18-tól
Ariane, a fiatal francia hegedűművész lány elfogadja Christen, az olasz karmester házassági ajánlatát. Csak egy gond van, hogy a lány még házas.
 
Szexterápia december 18-tól
Egy igazán eredeti és vicces vígjáték szexről, szerelemről, kapcsolatokról. A történet több kisebb sztoriból áll.
 
Eastwood telibe talál
Különleges film egy különleges emberről – meglepő fordulatokkal. Clint Eastwood új, izgalmas és realista akciófilmje, az Amerikai mesterlövész (hazai bemutató: 2015. február 19.) az Oscar-díj közelébe juttathatja abszolút főszereplőjét, Bradley Coopert, de már a készítése is olyan fordulatos, hogy az forgatókönyvbe kívánkozik.
 
100 magyar dokumentumfilm Budapest, Uránia, 2014. november 10. - 2015. február 16
Az 53 magyar film című televíziós és filmklub-sorozat sikere után a Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata úgy döntött, összeállítanak egy újabb válogatást, mely a magyar dokumentumfilm történetét öleli fel.
 
Iráni filmnapok Budapest, Örökmozgó, november 9. - december 28.
Iráni filmnapokat rendez az Iráni Nagykövetség a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban. A nyolc héten át tartó sorozat vetítéseire vasárnaponként 18 órától kerül sor. A bemutatott filmek között több, rangos fesztiválokon dijnyertes alkotás is szerepel.
„Szinte a teljes karrieremet Legolasnak köszönhetem” - Orlando Bloom
A Gyűrűk Ura sztárjának karaktere eredetileg nem szerepelt Tolkien A hobbit című könyvében, Peter Jacksonék mégis visszahozták, ő pedig borzasztó hálás ezért. Mindenki kedvenc tündéje érzelmesen mesélt arról, milyen érzés végleg otthagyni Középföldét.
 
„Felmértem rendesen, hogy ez mekkora feladat” - Füle Zoltán
A Drága Elza! című magyar mozi meglepően bátor módon igazi II. világháborús akciófilm lett, amit vérrel, verejtékkel és kitartással forgattak három éven keresztül. A szokatlan projektről a film rendezőjével, Füle Zoltánnal beszélgettünk.
A nagyításhoz vidd a kis képekre az egeret, vagy kattints rájuk a galéria megnyitásához.
2014. december 23., kedd

Viktória, Niké

A hobbit - Az öt sereg csatája

amerikai-új-zélandi fantasy, 144 perc, 2014

Zűrös olasz esküvő

olasz vígjáték, 91 perc, 2014

Válás francia módra

francia-olasz romantikus vígjáték, 80 perc, 2014

Szexterápia

ausztrál vígjáték, 95 perc, 2014

Eszeveszett mesék

argentin-spanyol dráma, vígjáték, 122 perc, 2014
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet.
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül.
Karácsonyi ajándéktippek férfiaknak
Bukovics Martin
(Awesome Ends With Us)
Mindjárt itt a karácsony, de még mindig ötleted sincs mit vegyél Neki? Segítünk!
4
7
Kell-e még elemezgetni egy bor árát?
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Talán már túl vagyunk azon, hogy egy bornak az ára tarkón vágjon minket. Facepalmozó-szkeptikusok úgyis lesznek mindig, ahogy kíváncsi hedonisták és rajongók is.
1
18:05
1984
angol filmdráma, 1984
18:05
Huncut világ
amerikai animációs film, 1992
18:15
A búcsúkoncert
amerikai zenés filmdráma, 2012
18:35
Rádió
amerikai filmdráma, 2003
18:35
Mi kell a nőnek?
amerikai romantikus vígjáték, 2000
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.