Héten vetített filmek

Filmadatbázis A-Z

Mozik

English screenings

Gyerekfilmek

Murray helyett McCarthy irtja majd a szellemeket
Paul Feig rendező most végre pontot tett egy évek óta húzódó ügy végére, és bejelentette a Szellemirtók harmadik részének szereplőit. Dan Aykroyd, Harold Ramis és Bill Murray helyett azonban ezúttal nők lesznek a főszereplők.
 
Enyedi Ildikó újra mozifilmet rendez
Enyedi Ildikó újra mozifilmet rendez; a szerelmi melodráma négyévszakos forgatása a tervek szerint kora tavasszal kezdődik, a film 2016 elején kerülhet a mozikba.
Mancs január 29-tól
Mancs, a híres mentőkutya története, aki bajba jutott emberek ezreit mentette meg bátorságának köszönhetően.
 
Kódjátszma január 29-tól
A brit matematikus, Alan Turing a II. világháború alatt német gépek kódjait fejtette meg, melyek segítségével sikerült legyőzni a németeket.
1
 
Későnérők január 29-tól
Megan kezét váratlanul megkéri barátja, amelyre a lány hirtelen nem tud mit mondani. Úgy gondolja időre van szüksége, ezért kis időre elvonul gondolkodni testvéréhez.
 
Jól fut a Fekete leves az nCore-on
A jelek szerint bejött Novák Erikék számítása, akik decemberben maguk tették elérhetővé a Fekete levest az nCore-on. A fekete akcióvígjáték első helyen debütált a letöltési listán.
 
„Őrült tempóban forgattunk” - Chris Hemsworth
Amikor Chris Hemsworthnek van egy kis ideje, akkor leveti Thor gúnyáját, és izgalmas filmprojektekbe vág bele. Ezek egyike Michael Mann (Szemtől szemben) legújabb filmje, a hackerekről szóló Blackhat is, melynek forgatásáról Hemsworth nagy örömmel mesélt.
1
 
„Már a forgatás előtt ledobtam hét kilót” - Eddie Redmayne
Alig több mint egy hete Golden Globe-ot kapott, és az is kiderült, hogy Oscarra jelölték, így nem csoda, ha Eddie Redmayne neve egy csapásra ismert lett a nagyvilágban. Ő pedig mindent megtett ezért a tolószékbe kényszerült tudós, Stephen Hawking eljátszásával A mindenség elmélete című filmben.
1
Jelenlét: konferencia Jancsó Miklós halálának első évfordulóján Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem, január 30 - 31.
Kétnapos konferenciával emlékezik Jancsó Miklós halálának első évfordulójára a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az Elméleti Intézet szervezésében. 2015. január 30-31-én neves előadók, filmvetítés és koncert várja az érdeklődőket.
 
Az igazság pillanatai - Fél évszázad spanyol filmjei Budapest, Művészetek Palotája, február 9. - június 15.
A 30 évvel ezelőtt elhunyt Francisco Franco több mint három évtizeden át tartó falangista diktatúrája örökre nyomot hagyott az Ibériai-félsziget életén. A Generalísimo önkényes cenzúrája a filmművészetet sem kímélte.
A nagyításhoz vidd a kis képekre az egeret, vagy kattints rájuk a galéria megnyitásához.
2015. január 29., csütörtök

Adél

Öveket becsatolni!

olasz dráma, 110 perc, 2014

Mancs

magyar játékfilm, 92 perc, 2014

Kódjátszma 1

amerikai-angol életrajzi film, 114 perc, 2014

Későnérők

amerikai romantikus vígjáték, 100 perc, 2014

Joker 1

amerikai krimi, 92 perc, 2014

Foxcatcher

amerikai filmdráma, 134 perc, 2014

Blackhat

amerikai akcióthriller, 135 perc, 2015
Negyedszázados a magyar underground egyik legfontosabb alakulata, a Korai Öröm! Ennek örömére február 5-én az A38-on nagyszabású születésnapi koncertet ad a zenekar.
Táncoló drapériák, miniatűr helikopterek által távirányított lufik, Űrodüsszeia. Illúzió és valóság, romantika és szürrealizmus. Különleges léggömbbalett a norvég Heine Avdaltól és a japán Yukiko Shinozakitól február 6-án és 7-én a Trafóban.
Dramaturgot Vidnyánszkynak!
Pákozdi Imre
()
Vidnyánszky a magyar színjátszás korszakos alkotójának indult. Érvényes visszacsatolás és szuverén ítéletű alkotótársak nélkül azonban pontosan úgy elszürkül és tönkremegy az életműve, ahogy mindenkié, akit az őbelőle élők zsenitudattal áldanak és vernek meg.
2
5
Amiben Tokaj verhetetlen
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Vannak percek, amikor a sok ránk, magyarokra jellemző fanyalgás és szkeptikusság mellett időnként szünetet tartva büszkék lehetünk valaminkre. Úgy igazán!
H
26
K
27
Sze
28
18:15
Macska a forró bádogtetőn
amerikai filmdráma, 1958
18:20
Kitérek a hitemből
amerikai filmdráma, 2013
18:55
A luxusbunker
francia sci-fi, 1989
19:00
Speciális alakulat
kanadai akciófilm, 2011
19:00
Ne csókold meg a menyasszonyt!
amerikai vígjáték, 2011
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.