Delicatessen
|
Nem is olyan régen minden bolt kiírhatta magára, hogy Delikát, ha főztek kávét és volt pár csomag bonbon a polcon, ám a világ sokat változott, és mi is kezdjük megismerni és elfogadni bolygónk egyéb tájainak néha szokatlan ízeit, ízlését. Erre specializálódott egy sereg bolt, és ugyan egyikre sem az olcsóság jellemző, de a minőség bizony pénzbe kerül.
Picanter Delikát 
Bp. V., Deák Ferenc u. 17. 
Ny.: H–V: 10–22h 
www.picanter.hu 
 
Adottság: Legutóbbi emlékeink szerint nemrég még a Blahához közel, a Rákóczi úton találhattuk ezen létesítményt, de azóta átköltöztek a valóban jobb környéknek számító Deák Ferenc utca és Miatyánk utca találkozásához. Az új helyen is szép, izgalmas az áruval telizsúfolt bolt, szóval megadják a módját. 
 
Kínálat: Bár a név akár olasz ételekre is utalhatna, a bolt mégis többnyire spanyol árukkal tömött, és ha már spanyol áruknál tartunk, a sonka – jamon! – igazán dominál, mind illatával, mind látványával, de elég néha csak egy jó kapucsínóra beugrani, hisz van wifi! 
 
 
Grande Gusto 
Bp. XI., Váli u. 5. 
Tel.: 70/334-1240 
Ny.: H–P: 08–19h, Szo: 09–14h 
 
Grande Gusto
Grande Gusto
Adottság:
Az Allee üzletház vidám színű „lakónegyedében”, egy kissé riasztó külsejű, izomnövesztőket áruló bolt mellett található üzlet nem óriási, de berendezése mégis átlátható, letisztult, és ebben az iparban igen fontos az íz mellett a látvány is – mint itt a fényt beengedő, nagy üvegfelületek. 
 
Kínálat: Fatüzelésű kemencében sült kenyerek kaphatók a Marmorstein pékségtől, tejtermékek Cserpestől és Bergbauertől, és ott vannak a házi készítésű padlizsán-, vargánya- vagy parajos fetakrém, a fűszeres olívabogyómix, a bazsalikomos pesztó és egyebek. Külön ajánljuk a nemrég „felfedezett” fekete fokhagymát, ami minden egyszerűsége mellett is igazi különlegesség. 
 
Culinaris 
Bp. VI., Hunyadi tér 3. 
Ny.: H: 12–19h, K–Szo: 09–19h 
Tel.: 1/341-7001 
www.culinaris.hu
Culinaris
Culinaris
Adottság: A Culinaris ambiciózus célkitűzése, hogy világ minden tájáról származó ételkülönlegességek terén piacvezető legyen idehaza, és mivel már több boltjuk is van, nyilván jó úton haladnak. A Hunyadi téri egység azért is szimpatikus, mert közvetlenül egy vásárcsarnok mellett található, vagyis a friss zöldség, gyümölcs vagy hús mellé vehetjük a finomságokat.  
 
Kínálat: Annyi finomság van, hogy komoly összegeket hagyhat itt a kedves érdeklődő, de így is megéri, például a friss fűszernövények, fűszerkrémek és öntetek miatt, de igazából a belga, svájci és egyéb csokoládék között lehet elveszni. A Leysieffer, a Zotter, a Starbrook Airlines vagy az Amedei csokik közül nem is lehet eldönteni, melyik a jobb, és még szerencse, hogy az árak határt szabnak a fogyasztásuknak. Magyarul: elég drágák.  
 
Ázsia Bt. 
Bp. IX., Vámház krt. 5.  
Tel.: 1/215-7148 
Ny.: H: 10–17h, K–P: 07–18h, Szo: 07–15h 
www.azsiabt.hu 
Ázsia Bt.
Ázsia Bt.
Adottság: Már egy ideje, hogy a méltán népszerű hely elköltözött a Vásárcsarnok alagsorából a két köpésnyire sem lévő régi Vasedény üzlet helyére, aminek ideje volt, mert a régi, kanyargós üzlethelyiséget már rég kinőtték, itt viszont tágas a tér, és még természetes fény is van. 
 
Kínálat: A többi delikáteszbolthoz képest itt dominálnak a távol-keleti és dél-kelet-ázsiai ízek, de azért mindenhonnan akad valami, akár főznivaló csokoládéról, akár angol és német mustárról, szószokról vagy fagyasztott halról van szó. Érdemes kipróbálni a zacskósleves választék középáras, többnyire vietnami vagy thai darabjait, főleg az üvegtésztásakat, isteniek, de a citromos chilit és az édes chiliöntetet is mindig itt vesszük! 
2012.04.02
|
Új hozzászólás
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Ismételd meg:


2015. április 18., szombat

Andrea, Ilma
Az ezúttal különösen hosszúra sikerült cím azt jelenti, megint eltelt hét év. Megérte kivárni, a Roy Andersson-rajongók olyat kapnak, amin újabb hét évig elmélkedhetnek.
A csoda
Tallián Hedvig
(iMád)
Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol.
12
Mivel van tele a Balaton?
Czigler László
(Népszava)
A tó ökológiai állapota folyamatosan romlik, 2007-ben a Tihanyi Limnológiai Intézet a MeH által finanszírozott kutatások beszámoló konferenciáján már elismerte a toxicitás tényét.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.