„Ennél közelebb valószínűleg sosem kerülök majd a normális munkához” - Kelly Macdonald
|
Nemrég indult a Broadwalk Empire - Gengszterkorzó második évada a magyar HBO-n. A Margaret Schroedert alakító, glasgow-i születésű Kelly Macdonald mesélt Golden Globe-ra jelölt szerepéről és a második évad kulisszatitkairól.
- Az első évad bemutatója előtt elég nagy volt a titkolózás Margaret karakterét illetően. Most, hogy már egy kicsit többet tudunk róla, hogyan írná le őt?
 
- Talán úgy, hogy ellentmondásos. Nagyon erős személyiség, ugyanakkor előfordul pont az ellenkezője is. Bármit, amit mondanék róla, azonnal meg is cáfolhatnám, mert hihetetlenül összetett. 
 
- Két évad után és azt követően, hogy Margaret hatalmas átalakuláson megy át, könnyebben tudtál viszonyulni hozzá?  
 
- Határozottan. Kezdetben, kimondottan idegesített, és emlékszem, amikor megnéztem a pilotot, azt gondoltam, „úristen, mennyire béna”. Tudom, hogy nehéz időszakon ment keresztül, de elég irritáló volt. Most már sokkal kevésbé idegesítő és van jó pár vicces jelenet ebben az évadban, amikor a nézők drukkolhatnak neki, és azt gondolhatják: „csak így tovább, Margaret!” Időnként még Nuckyt is kisegíti a kalamajkából, szóval akár még csodálni is lehet. Ugyanakkor egy kicsit tétova, vagy egy kicsit nyomasztó is. 
 
- Hogyan folytatódik Margaret élete, ahogy a második évad elkezdődik?  
 
- Ez az évad a családról szól, Margaret és Steve Buscemi karaktere nagyon fontosak a koncepció szempontjából. Margaret és Nucky együtt élnek, Nucky kapott egy családot, és egy ideig megpróbálnak erre berendezkedni és családként funkcionálni. 
 
- Margaret sokkal elegánsabb, ragyogóbb, mint az első évad elején. 
 
- Igen, abszolút. A normális hétköznapi viselete úgy néz ki, mintha éppen premierre indulna. A zsákruhák eltűntek, bár időnként azért előkerülnek még ebben az évadban is. Sajnos nem szabadult meg teljesen a korábbi ruhatárától. Nagyon szerettem azt a részt az első epizódban, amikor bundában és egy hatalmas kalapban elmegy meglátogatni az apácákat a fia iskolájában. A ruhák egyfajta magabiztosságot adnak neki, de a vallás mégis visszabillenti. A vallásos bűntudat, amitől nem tud szabadulni, fontos szerepet játszik ebben az évadban. Állandó bűntudat gyötri egyik-másik döntésével kapcsolatban, és folyamatos belső csatákat vív az életvitelével és a választásaival kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ha sokáig folytatódik a sorozat, a végén egy iszonyatos bűntudat gyötörte alkoholistává vagy valami ilyesmivél fog válni.  
 
- Margaret gyerekei nagyobbak ebben az évadban. Milyen volt a gyerekekkel dolgozni? 
 
- A gyerek fantasztikusak voltak. Mindkét karaktert két ikerpár alakítja, mert a gyerekek megszabott óraszámban dolgozhatnak. A kislányok például annyira kicsik voltak, amikor a pilotot csináltuk, hogy most olyan érzés, mintha nagyon régóta ismernénk őket. Az egyik kislány fülig szerelmes Steve-be, aki ezért különleges figyelmet szentel neki, sőt mindig velünk együtt ebédel. 
 
- Mennyiben különbözött a második évad felvétele az elsőtől? 
 
- Mindig is fantasztikus volt Margaretet játszani, nagyfilmekben annyi dolgom sincs, mint a sorozatnak egy részében, szóval nagyon hálás feladat. Ennek az évadnak a forgatását pedig még jobban élveztem, mert úgy érzem jobban tudom, hogy mit csinálok, mint az első körben. Olyan, mint bármely más munkahelyen, egy évvel a hátam mögött már mindenkit ismerek az irodában, és ettől sokkal magabiztosabbnak érzem magam. Korábbi munkáim alkalmával sosem adatott meg ez a magabiztosság. Ha szerencsém van, általában pár havonta kapok egy új munkát, de még sosem csináltam olyat, hogy visszatértem ugyanahhoz a munkához és egy karaktert kellett alakítanom hosszú ideig. Ebből a szempontból ez egy teljesen új tapasztalat volt számomra. Úgy érzem, most ez a munkám, és ennél közelebb valószínűleg sosem kerülök majd a normális munkához, szóval teljes odaadással csinálom. 
 
- Élvezted, hogy visszatérhettél New Yorkba a második évad forgatására? 
 
- Nagyon imádok New Yorkban lenni, de a tavalyi telemet egy kicsit meghosszabbította. Amikor befejeztük az első évad forgatását, hazamentem Glasgow-ba, ahol szinte azonnal, októberben elkezdett havazni. Aztán februárban visszatértem New Yorkba, és akkor meg itt havazott egészen áprilisig. Az egyetlen problémám azzal, hogy ennyit időt töltök itt az az, hogy egy kicsit azt kívánom bárcsak én is amerikai lennék és itt lenne az otthonon, mert amikor az emberek megkérdezik tőlem, már nem igazán tudom megmondani, hol is lakom. Mindig azt mondom, hogy Glasgowban, de az utóbbi két évben több időt töltöttem New Yorkban, mint otthon, és a fiam, Freddie, aki három éves, eddigi életének legnagyobb részét itt töltötte, amit elég nehéz felfogni számomra. 
 
- Megfordult a fejedben, hogy New Yorkba költözz? 
 
- Nagyon hiányzik az otthonom, a saját házam, és már alig várom, hogy a saját ágyamban alhassak. Szóval, ha valahogy az egészet fel lehetne nyalábolni, és idehozni, az fantasztikus lenne. Nem gondolkozom azon, hogy örökre ideköltözzek; nem tudom, mi lesz a sorozattal a jövőben. Lehet, hogy nem is folytatódik, vagy igen, csak az én karakterem nélkül. Szóval most pont elég az az idő, amit itt töltök. 
 
2011.12.08
|
Új hozzászólás
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Ismételd meg:


2015. április 1., szerda

Hugó
18:10
Fantasztikus négyes
amerikai kalandfilm, 2005
18:35
Nagy hal
amerikai kalandfilm, 2003
18:40
Einstein és Eddington
amerikai-angol filmdráma, 2008
18:45
Bukmékerek
amerikai-német vígjáték, 2003
19:00
A szerzetes és a Fehér Kígyó
kínai akciófilm, 2011
A harmincöt éves fiatalember a Duran Durantól Robbie Williamsen át a Caribouig mindenkinek készített már vonóshangszerelést.
1988-ban Schwarzenegger és Stallone után újdonságot jelentett egy olyan akcióhős, aki vérzik és érzelmei is vannak. A Die Hard most újra a mozikba kerül!
Vissza az alapokhoz ? Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Furmint 2013
Unger Tamás
(Borrajongó)
Ha a címszereplő borhoz mérhető anyagok fogják elhagyni az állami bázist, az sokat fog lendíteni a borvidék ügyén.
Szerelem, barátság, BorStore, Berlin!
Csorba Gábor
(Táncoló Medve)
Többen mondták, hogy mennyire várták, hogy végre elérhető a finom magyar bor Berlinben is. Érezhető volt a ?valami elindult? hangulat.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.