Voice: fokozódó izgalom, javuló nézettség
|
47. heti nézettségi adatok
A párbajadások kezdetével újra ráerősített a Voice: a TV2 tehetségkutatója ezúttal mindkét korosztály listáján dobogós helyezést szerzett – a fiataloknál második, a teljes lakosságban harmadik helyen zárt –, igaz, a végéhez közelítő X-Faktort még mindig nem sikerült befognia.
Sokak megkönnyebbülésére Zámbó Krisztián esett ki múlt szombaton az X-Faktor élő show-jából, ő tehát már biztosan nem nyeri meg a tehetségkutatót. Az RTL Klub azonban még mindig nyerésre áll, annak ellenére, hogy az egyre izgalmasabbá váló Voice kezd felzárkózni nézettségben. Az X-Faktor a fiataloknál 45,6%-os közönségaránnyal és 849 ezer nézővel nyerte a 47. hetet – ez kb. hatezer nézővel kevesebb, mint legutóbb volt –, míg a Voice az X-Faktorhoz képest ugyan több mint százezer nézővel lemaradva, de az utolsó válogatóadáshoz viszonyítva több mint kétszázezer új nézőt szerezve, 720 ezres nézőszámmal (SHR 38,1%) lett második a 18-49-es korosztályban. A különbség tehát jelentősen csökkent a két tehetségkutató közt az előző héthez képest, és ugyanezt látjuk a teljes lakosság eredményeit tanulmányozva is: az X-Faktor nézettsége valamelyest visszaesett egy hét alatt, de még mindig kétmillió felett van százezerrel, míg a Voice, mely ezen a listán a sokat érő harmadik helyet csípte meg, javított, s ezúttal a legutóbbi 1 milió 180 ezer helyett több mint másfél millió nézőt ültetett a képernyők elé.
 
A kereskedelmileg fontos célcsoportban a dobogó első két fokát tehát az énekes tehetségkutatók uralják, a harmadik helyet pedig az Alkonyat-széria második filmjének, az Újholdnak sikerült megszereznie, melyet az RTL Klub tűzött műsorra vasárnap este nyolctól. A romantikus vámpíros film 712 ezer fiatalt érdekelt, az éppen tévét nézők 35%-át, és ezzel agyonverte nézettségben a Robert Downey Jr. nevével fémjelzett Vasember 2. című filmet, mely ugyanekkor ment a TV2-n, s mely csupán a tizenkettedik helyet szerezte meg összesítésben 449 ezres nézőszámmal. A negyedik hely a Barátok köztnek jutott, és az ötödik hely is az RTL Klubé lett a Cobra 11 révén, majd az évad utolsó Forma–1-es futamával az m1 került fel a lista hatodik helyére. A Brazíliában rendezett versenyt Button, azonban az ennél is fontosabb Vettel kontra Alonso párbajt ezúttal a német pilóta nyerte meg Alonso és a Ferrari legnagyobb bánatára, ezzel övé lett a 2012-es világbajnoki cím, az öröm és a dicsőség, mely egy háromszoros világbajnoknak kijár. Az m1 viszont az 519 ezres nézőszámnak és a 31%-os közönségaránynak örülhetett, amit a közvetítéssel elért. Így, év vége felé már kijelenthető, hogy az m1 idén a sportban volt a legerősebb, a foci-Eb mellett a Forma–1-közvetítéseknek köszönhette a csatorna, hogy többször is képviseltette magát a lista előkelőbbik felében. Az első tízben egyébként továbbra is erős az RTL-dominancia, nyolc hely ugyanis nekik jutott, míg az m1 és a TV2 csupán egy-egy műsorával szerepel a legjobbak között.  
 
A teljes lakosság körében az X-Faktor és a Voice közé az 1 milió 540 ezer nézőt érdeklő csütörtöki Barátok közt-epizód ékelődött be. A Kód most leszorult a dobogóról, de az RTL Klubnak nincs oka panaszra, a nézők, úgy tűnik, kedvelik ezt a műsort, ahogy a Házasodna a gazda sem mutat rossz számokat (1 millió 216 ezer néző), igaz, a dogogós helyektől azért messze van. A legjobb tízbe egyébként csupán két TV2-es produkció került be – a 32,7%-ot érdeklő Voice tehát a harmadik helyen és a 23,9%-os nézettséget elérő Jóban Rosszban a tizediken –, a többi helyezés mind az RTL Klubnak jutott. Az m1 legnézettebb műsora ebben a korosztályban is a Forma–1 volt, mely több mint egymillió nézőt ültetett a képernyők elé, és simán megnyerte vasárnap délután a saját műsorsávját az RTL Klub és a TV2 ellenében, ahol a Bajos csajok és a Szuperhekusok című filmek mentek ekkor – nem először és valószínűleg nem is utoljára.
 
A 18-49-es korosztályt főműsoridőben továbbra is az RTL Klub fogja meg a legjobban, mely csatornára ezúttal átlagosan 29,3%-nyi fiatal kapcsolt oda 19 és 23 óra között. A második a TV2 lett 19,6%-kal (ebből a péntek este 30,9% volt, igaz, a szombat csak 9,9% szemben az RTL Klub ezen az estén elért 40,2%-ával), a harmadik pedig a Cool TV (SHR 5%). Az m1 4,3%-kal a negyedik, majd a Viasat3 (SHR 4%) és a Film+ (SHR 3,8%) zárja a sort. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub) 
 
 
b.e.
2012.11.26
|
A voice egy szórakoztató műsor ahol kiváló énekesek vannak és énekelnek, az xfaktor egy szórakoztató műsor és néha énekelnek benne, kinek mi kell. Engem idegesít az xfaktor, százszor inkább a voicet nézem.
tobyfix
|
2012-12-07 23:58:53
Ez igen! Ezek aztán a konstruktív hozzászólások! :D Hűen tükrözi a magyarok tévézési szokásait..
dzsejdzsely
|
2012-12-06 22:54:28
Fúj TV2!!! RTL Klub 1000x jobb! X-faktor <3
herllk
|
2012-12-05 16:07:06
Új hozzászólás
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Ismételd meg:


2015. március 30., hétfő

Zalán
18:20
Tengerparti jelenet
japán romantikus filmdráma, 1991 (feliratos)
18:20
Kóristák
francia-német-svájci filmdráma, 2004
18:25
Robotok
amerikai rajzfilm, 2005
18:40
Műgyűjtők és kalandorok előnyben
angol-amerikai kalandfilm, 1979
18:45
Előzmények törlése
amerikai vígjáték, 2013
Kollár-Klemencz Lászlóék KiSTeHeNe az elmúlt fél évben alaposan bebóklászta az országot, most a Szomjas Nők – és cowboyok – helye az Akváriumban lesz.
A harmincöt éves fiatalember a Duran Durantól Robbie Williamsen át a Caribouig mindenkinek készített már vonóshangszerelést.
Szerelem, barátság, BorStore, Berlin!
Csorba Gábor
(Táncoló Medve)
Többen mondták, hogy mennyire várták, hogy végre elérhető a finom magyar bor Berlinben is. Érezhető volt a ?valami elindult? hangulat.
A jó törköly titka
Villányi Pálinka
(Villányi pálinka)
Nem lehet minőségi törkölypálinkát csinálni egy hét alatt ? aki ezt mondja, annak valóban szúrós, karcos, olajos pálinkája lesz.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.