Voice: fokozódó izgalom, javuló nézettség
|
47. heti nézettségi adatok
A párbajadások kezdetével újra ráerősített a Voice: a TV2 tehetségkutatója ezúttal mindkét korosztály listáján dobogós helyezést szerzett – a fiataloknál második, a teljes lakosságban harmadik helyen zárt –, igaz, a végéhez közelítő X-Faktort még mindig nem sikerült befognia.
Sokak megkönnyebbülésére Zámbó Krisztián esett ki múlt szombaton az X-Faktor élő show-jából, ő tehát már biztosan nem nyeri meg a tehetségkutatót. Az RTL Klub azonban még mindig nyerésre áll, annak ellenére, hogy az egyre izgalmasabbá váló Voice kezd felzárkózni nézettségben. Az X-Faktor a fiataloknál 45,6%-os közönségaránnyal és 849 ezer nézővel nyerte a 47. hetet – ez kb. hatezer nézővel kevesebb, mint legutóbb volt –, míg a Voice az X-Faktorhoz képest ugyan több mint százezer nézővel lemaradva, de az utolsó válogatóadáshoz viszonyítva több mint kétszázezer új nézőt szerezve, 720 ezres nézőszámmal (SHR 38,1%) lett második a 18-49-es korosztályban. A különbség tehát jelentősen csökkent a két tehetségkutató közt az előző héthez képest, és ugyanezt látjuk a teljes lakosság eredményeit tanulmányozva is: az X-Faktor nézettsége valamelyest visszaesett egy hét alatt, de még mindig kétmillió felett van százezerrel, míg a Voice, mely ezen a listán a sokat érő harmadik helyet csípte meg, javított, s ezúttal a legutóbbi 1 milió 180 ezer helyett több mint másfél millió nézőt ültetett a képernyők elé.
 
A kereskedelmileg fontos célcsoportban a dobogó első két fokát tehát az énekes tehetségkutatók uralják, a harmadik helyet pedig az Alkonyat-széria második filmjének, az Újholdnak sikerült megszereznie, melyet az RTL Klub tűzött műsorra vasárnap este nyolctól. A romantikus vámpíros film 712 ezer fiatalt érdekelt, az éppen tévét nézők 35%-át, és ezzel agyonverte nézettségben a Robert Downey Jr. nevével fémjelzett Vasember 2. című filmet, mely ugyanekkor ment a TV2-n, s mely csupán a tizenkettedik helyet szerezte meg összesítésben 449 ezres nézőszámmal. A negyedik hely a Barátok köztnek jutott, és az ötödik hely is az RTL Klubé lett a Cobra 11 révén, majd az évad utolsó Forma–1-es futamával az m1 került fel a lista hatodik helyére. A Brazíliában rendezett versenyt Button, azonban az ennél is fontosabb Vettel kontra Alonso párbajt ezúttal a német pilóta nyerte meg Alonso és a Ferrari legnagyobb bánatára, ezzel övé lett a 2012-es világbajnoki cím, az öröm és a dicsőség, mely egy háromszoros világbajnoknak kijár. Az m1 viszont az 519 ezres nézőszámnak és a 31%-os közönségaránynak örülhetett, amit a közvetítéssel elért. Így, év vége felé már kijelenthető, hogy az m1 idén a sportban volt a legerősebb, a foci-Eb mellett a Forma–1-közvetítéseknek köszönhette a csatorna, hogy többször is képviseltette magát a lista előkelőbbik felében. Az első tízben egyébként továbbra is erős az RTL-dominancia, nyolc hely ugyanis nekik jutott, míg az m1 és a TV2 csupán egy-egy műsorával szerepel a legjobbak között.  
 
A teljes lakosság körében az X-Faktor és a Voice közé az 1 milió 540 ezer nézőt érdeklő csütörtöki Barátok közt-epizód ékelődött be. A Kód most leszorult a dobogóról, de az RTL Klubnak nincs oka panaszra, a nézők, úgy tűnik, kedvelik ezt a műsort, ahogy a Házasodna a gazda sem mutat rossz számokat (1 millió 216 ezer néző), igaz, a dogogós helyektől azért messze van. A legjobb tízbe egyébként csupán két TV2-es produkció került be – a 32,7%-ot érdeklő Voice tehát a harmadik helyen és a 23,9%-os nézettséget elérő Jóban Rosszban a tizediken –, a többi helyezés mind az RTL Klubnak jutott. Az m1 legnézettebb műsora ebben a korosztályban is a Forma–1 volt, mely több mint egymillió nézőt ültetett a képernyők elé, és simán megnyerte vasárnap délután a saját műsorsávját az RTL Klub és a TV2 ellenében, ahol a Bajos csajok és a Szuperhekusok című filmek mentek ekkor – nem először és valószínűleg nem is utoljára.
 
A 18-49-es korosztályt főműsoridőben továbbra is az RTL Klub fogja meg a legjobban, mely csatornára ezúttal átlagosan 29,3%-nyi fiatal kapcsolt oda 19 és 23 óra között. A második a TV2 lett 19,6%-kal (ebből a péntek este 30,9% volt, igaz, a szombat csak 9,9% szemben az RTL Klub ezen az estén elért 40,2%-ával), a harmadik pedig a Cool TV (SHR 5%). Az m1 4,3%-kal a negyedik, majd a Viasat3 (SHR 4%) és a Film+ (SHR 3,8%) zárja a sort. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub) 
 
 
b.e.
2012.11.26
|
A voice egy szórakoztató műsor ahol kiváló énekesek vannak és énekelnek, az xfaktor egy szórakoztató műsor és néha énekelnek benne, kinek mi kell. Engem idegesít az xfaktor, százszor inkább a voicet nézem.
tobyfix
|
2012-12-07 23:58:53
Ez igen! Ezek aztán a konstruktív hozzászólások! :D Hűen tükrözi a magyarok tévézési szokásait..
dzsejdzsely
|
2012-12-06 22:54:28
Fúj TV2!!! RTL Klub 1000x jobb! X-faktor <3
herllk
|
2012-12-05 16:07:06
Új hozzászólás
Név: E-mail:
Hozzászólás:
Ismételd meg:


2014. december 21., vasárnap

Tamás
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
18:05
Szerelmem New York
francia vígjáték, 2012
18:15
Török kezdőknek
német kalandfilm, 2012
18:25
Mennyei napok
amerikai romantikus filmdráma, 1978
18:35
Fordított felállás
amerikai vígjáték, 2013
18:40
Képlet
ausztrál akcióthriller, 2009
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet.
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül.
Karácsonyi ajándéktippek férfiaknak
Bukovics Martin
(Awesome Ends With Us)
Mindjárt itt a karácsony, de még mindig ötleted sincs mit vegyél Neki? Segítünk!
2
4
Kell-e még elemezgetni egy bor árát?
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Talán már túl vagyunk azon, hogy egy bornak az ára tarkón vágjon minket. Facepalmozó-szkeptikusok úgyis lesznek mindig, ahogy kíváncsi hedonisták és rajongók is.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.